Cum sa va fabricati singura produse de curatare

curatenie

Trebuie sa stiti ca pentru a face curatenie in casa nu este nevoie neaparat sa folositi produse chimice, care sa va atace mainile si care sa fie toxice. Puteti sa va fabricati singura aceste produse de intretinere. Ingredientele folosite sunt ieftine si destul de simple, dar cel mai important este ca sunt 100% naturale.

Detergentul cu multiple intrebuintari. Ingrediente de care aveti nevoie sunt: 1 litru de apa, 1 lingura de bicarbonat de sodiu, o lingura de otet alb si 1 lingura de ulei esential. Reteta: intr-o sticla de un litru se toarna bicarbonat de sodiu, otet alb si uleiuri esentiale, dupa care se adauga un litru de apa fierbinte pentru a se dizolva si se amesteca. O alta reteta consta in folosirea unui spray gol in care se toarna 2 linguri de sapun lichid, 1 lingura de otet alb si 100 ml de apa fierbinte. Se agita puternic flaconul si se pulverizeaza pe suprafetele pe care doriti sa le curatati. Frecati folosind un burete, iar dupa aceea clatiti.

Detergent de vase. Ingrediente: 1 sapun, 300 ml apa, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 1 lingurita de cristale de soda, 1 lingura de otet alb, cateva picaturi de ulei esential (lamaie sau cimbru). Lasati sapunul in 300 ml apa (maxim) fierbinte. Dupa ce se dizolva complet, se adauga bicarbonat de sodiu, otet alb si cristale de soda. Se pune amestecul intr-un recipient adecvat, iar la final se toarna zece picaturi de uleiuri esentiale, dupa care se agita din nou.

Detergent pentru geamuri. Ingrediente: 4 dl otet alb, 1 ml de apa, 5 picaturi de uleiuri esentiale de arbore de ceai sau portocala. Se amesteca otetul, apa si uleiul esential intr-un recipient prevazut cu pulverizator.
Detergent pentru frigider. Ingrediente: 2 linguri de bicarbonat de sodiu, sucul de la o jumatate de lamaie, 5 picaturi de ulei esential de lamaie. Se umple un bol pana la jumatate cu apa calda, in care se adauga bicarbonat de sodiu si se amesteca. Dupa aceea se toarna sucul de lamaie cu uleiuri esentiale si se amesteca din nou.

Solutie pentru mobila. Ingrediente: 1 l de apa, o bucatica de sapun cat nuca, 5 picaturi de ulei esential de eucalipt sau grapefruit. Se dilueaza sapunul intr-un litru de apa si se toarna amestecul intr-un flacon cu pulverizator. In final diluati cateva picaturi de ulei esential.

Detergent lichid pentru rufe. Ingrediente: 100g sapun, 2 litri de apa, 3 linguri de bicarbonat, 5 picaturi de ulei esential de lavanda. Se fierbe apa, dupa care se baga sapunul in ea impreuna cu bicarbonatul. Se amesteca pana la dizolvare si se lasa minimum o ora. Se pune amestecul intr-un recipient si se adauga un litru de apa cada si ulei esential, dupa care se agita. Aceasta reteta este pentru rufe albe, pentru cele colorate inlocuiti bicarbonatul cu soda.

Leave a Reply