Cum sa evitati capcanele unei firme de catering

cateringAtunci cand apelati la serviciile unei firme de catering va este intotdeauna teama sa nu fi facut o alegere proasta care sa va distruga evenimentul pe care trebuie sa il organizati. Numai daca dam cateva cautari si aruncam o privire pe forumuri, vom constata ca un numar extraordinar de mare de persoane au fost victimele unei fraude sau a unei inselatorii din partea firmelor de catering.

Iata cateva sfaturi care sa va ajute sa nu fiti pacaliti de escroci:
Cereti o estimare: trebuie sa stiti ca este perfect legal sa solicitati o estimare gratuita firmei de catering. Nu veti fi obligat sa achitati nimic, atat timp cat nu ati semnat inca un contract. Cereti o estimare cat mai detaliata si verificati ca aceasta sa includa numarul de persoane pe care i-ati invitat si preparatele pe care le-ati specificat in cerere. Acest lucru poate fi folosit in instanta, in cazul in care furnizorul nu indeplineste termenii contractului.

In privinta personalului, trebuie sa stiti ca va este permis sa aduceti proprii ospatari. Dar daca alegeti sa asigure firma de catering servirea, asigurati-va ca plata pentru personal se afla pe aceeasi factura cu cea pentru mancare. Aici exista o inselatorie pe care o fac multi comercianti, care prefera sa nu declare ospatarii sau chelnerii pentru a evita plata impozitelor pe salarii. Acest lucru este impotriva legii si riscati sa ajungeti in fata justitiei.

La capitolul livrare, verificati metodele de livrare pe care le foloseste firma respectiva si daca respecta normele de igiena si conservare.

In continuare o sa va prezint cateva intrebari pe care trebuie sa le adresati firmei de catering, pentru a evita cresterea facturii fara sa faceti nimic.

Care sunt limitele de timp pentru serviciu? La cat incepe servirea si cand se termina, pentru a nu ajunge in situatia in care firma sa va taxeze pentru depasirea programului.
Cine se ocupa de prezentare si de serviciul de hranire si, eventual, de tortul de nunta sau tortul aniversar? In functie de firma, tortul poate fi preparat la o cofetarie, iar firma de catering sa ii creasca pretul si sa vi-l ofere dumneavoastra, iar in acest caz este mai economic sa il comandati chiar dumneavoastra, pentru ca de livrare se ocupa cofetaria si vi-l aduce in locul si la ora stabilite.

Care este termenul limita pentru a completa numarul invitatilor? Unele firme de catering vor percepe o pret mai mare pentru meniurile anuntate cu putin timp inaintea evenimentului, si de aceea este recomandat sa stiti cand este acest termen.

Care este valoarea avansului pe care trebuie sa il achitati? Atentie! Nu achitati niciodata pretul integral inainte de inceperea prestatiei, pentru ca nu se stie niciodata ce se poate intampla si riscati sa ramaneti fara bugetul dedicat organizarii petrecerii.

Si nu in ultimul rand, cititi cu atentie tot continutul contractului, pentru a fi in perfecta cunostinta de cauza atunci cand il semnati.

Leave a Reply