Sampanie in pahare

Insa mie imi place sampania si din cauza paharelor in care se serveste. De obicei acestea arata ca niste cupe. Ganditi-va la acele piramide din pahare de sampanie, inalte de peste un metru si care erau umplute turnand continuu bautura in prima cupa de sus pana se umpleau si cele de la baza. Ingenioasa chestie si foarte spectaculoasa cand a fost facuta prima data.

champagneMulta vreme, sampania a fost o bautura rafinata facuta doar pentru bogati. Doar ei isi permiteau costul ridicat al acesteia. Apoi, degenerand calitatea spumoasei bauturi s-a ajuns la acele sampanii cu un cost pe care sa si-l poata permite mai multa lume. Din pacate, pot spune ca astfel de bauturi numai sampanii nu sunt. Sampania e sampanie si e doar aia scumpa, de marca. Restul sunt vinuri spumante vandute sub denumirea de sampanie.

Dar cand zici sampanie, zici si discurs. Servirea ei deschide turul urarilor pentru sarbatoriti la evenimentele aniversare sau la nunti. Cu ea se ciocneste si se ureaza toate cele bune. Intr-un fel, ea anunta si incheierea evenimentului, cum este nunta de exemplu. Dar poate si deschide un eveniment, cum este vernisajul unei expozitii de arta. Da, la astfel de manifestari bautura preferata este sampania pentru ca este sic, in ton cu arta si foarte savurata de cei care participa.

Leave a Reply