Sfaturi utile atunci cand ati pus ochii pe un teren de casa

casa-pe-terenDe multe ori cand ne gandim la cumpararea unei bucati de pamant ne vine in minte imaginea din filme, in care familiile tipic americane, de conditie medie, ies cu masina de tuns iarba in curtea de mici dimensiuni din fata casei, ca un semn de delimitare a proprietatii.

Beneficiile cumpararii de pamant

Pamantul inca este ieftin, daca ne referim la mediul rural. Cu cat este mai departe de oras, cu atat este mai ieftina proprietatea. Multi oameni cumpara pamant,in ideea in care spera sa-si construiasca o casa asa cum au visat. Totodata, ei vor aer curat si spatiu mai mult decat in vechiul apartament de la bloc. Suprafetele deschise, fara copaci care sa umbreasca spatiul pe care arputea fi construita casa sunt perfecte pentru a putea instala mai apoi si niste panouri solare, un concept tot mai des intalnit si mai promovat de marile concerne in favoarea celor care vor sa foloseasca energie verde si materiale reciclabile.

Dezavataje ascunse

Gasirea de mesteri iscusiti care sa va insoteasca la tara poate fi insa dificil de gasit. Unii s-ar putea sa nu apara la timp atunci cand i-ati tocmit, in vreme ce altii s-ar putea sa va ceara un pret mai mare, tocmai pentru a compensa deplasarea. De asemenea, transportul materiaelor si plata livrarii acestora s-ar putea sa fie mai costisitoare decat ati estimat initial si, in orice caz, cu mult mai mult decat daca v-ati fi construit o casa undeva in oras. In plus, desi la oras beneficiati de facilitatile moderne la discretie, acestea nu sunt disponibile in mijlocul pustietatii, motiv pentru care multi dintre proprietarii de case de la tara flosesc generatoare ca varianta de rezerva in eventualitatea in care sursa de curent electric se defecteaza. Mersul in oras la bacanie si alte tipuri de cumparaturi obisnuite necesita planificare si alocarea de timp pretios. Daca ninge si drumurile sunt impracticabile, ati putea ramane inzapeziti zile intregi.

Leave a Reply