Instalatia, punctul forte al locuintei

instalatie

Instalatia joaca un rol important atunci cand doriti sa scapati de aglomeratia urbana si sa va mutati la casa. Trebuie alese cu grija si pricepere, astfel incat sa nu se strice de la prima utilizare. Avand in vedere ca instalatiile difera de la o locuinta la alta, inainte de a fi cumparate de firma care le va monta, este necesar sa arunce o privire asupra casei sau a proiectului electric. In prima faza se monteaza prizele, dozele, se fac legaturile, dupa care se probeaza instalatia. Nu este un lucru tocmai usor de a realiza instalatia unei case, avand in vedere ca fiecare camera trebuie sa aiba montate prize sau corpuri de iluminat. In cazul in care apelati la o echipa de muncitori angajati ai unei firme, vi se poate prezenta o oferta a montarii instalatiei. Este posibil sa iesiti mai ieftin la costuri. In principal, este obligatoriu sa aveti grija la materialele ce urmeaza a fi folosite.
Garantie pe viata
Unele firme ofera garantie pe viata in ceea ce priveste functionarea instalatiei electrice, cu conditia sa fie respectate conditiile din contract, iar instalatia sa fie folosita corect. La o locuinta de 100 mp si la trei dormitoare sunt necesare cate doua-trei prize si se face loc pentru lustra de pe tavan. Se trece la bucatarie, baie si hol cu instalarea cablurilor. In bucatarie poate fi pusa o aplica sau pe hol, in functie de dorinte. Daca doriti, puteti sa va iluminati si exteriorul casei sau sa va instalati un sistem de alarma. Pentru instalatia electrica, manopera ajunge undeva la 4.500 de lei, suma in care sunt incluse cablarea electrica interioara si exterioara, priza de impamantare, montarea tablourilor electrice si a prizelor si a intrerupatoarelor.
Pret negociabil
Chiar daca initial se poate face o estimare a costurilor montarii instalatiei electrice din casa, acestea poate creste sau scadea in functie de volumul de munca, amplasamentul unde clientul doreste sa-i fie instalate prizele, lampile sau aplicile. Pentru a avea parte de un pret cat mai corect, inainte de a va apuca de munca impreuna cu muncitorii care urmeaza sa instaleze, dati o fuga pana la magazin pentru o estimare a costurilor. Puteti veni si cu o schita a casei sau a partii electrice pe care doriti sa o montati. In cazul in care doriti sa aveti certitudinea ca muncitorii vor executa lucrarile la timp, e bine sa achitati un avans, insa nu scapati din mana toti banii sa nu va treziti cu surprize. Daca muncitorii stiu sa-si faca treaba corect si au material de calitate, mai mult de cateva zile nu ar trebui sa dureze montarea instalatiei.

Leave a Reply