Solutii simple la probleme comune intalnite la laptop

Datorita faptului ca sunt un utilizator de computere personale de cativa ani buni, am trecut si detest in acelasi timp peste acele perioade in care computerul personal s-a defectat si era necesar sa inteleg ce s-a intamplat cu el, ori sa il trimit la un service specializat ca acesta. Insa pentru ca eram inca in perioada adolescentei nu intelegeam multe lucruri si astfel nu eram in stare sa repar computer personal, deci eram nevoit sa apelez la un service specializat sau la ajutorul unei cunostinte care se pricepea in domeniu, cel mai adesea apelam la cel din urma.

Spre deosebire de un computer personal insa, un laptop este putin mai complicat de reparat singur, in mare parte datorita faptului ca toate componentele sunt altfel structurate si au alte dimensiuni iar de multe ori nu este posibil sa il repari singur, ceea ce inseamna obligatoriu ca va trebui sa apelezi la un magazin de reparatii laptop. In cazul unui computer personal poti singur sa deschizi carcasa unitatii centrale si sa iti bagi nasul intre componente sa vezi care e treaba, insa acest lucru nu este valabil si pentru un laptop, iar daca mai luam in considerare si faptul ca pierzi garantia in momentul in care ti-ai desurubat laptopul, lucrurile devin si mai grave.

In continuare va voi prezenta cateva dintre cele mai comune probleme care sunt intalnite in randul utilizatorilor de laptop, cateva solutii care sa va ajute sa rezolvati singuri problemele intalnite la laptop, fara a apela la ajutorul unui service de laptop.

Una dintre cele mai obisnuite defectiuni care are loc la un laptop este legata de incarcator. Incarcatorul este acel cablu care ofera posibilitatea laptop-ului tau sa isi incarce bateria in momentul in care aceasta se descarca. Daca acest cablu s-a defectat, acest lucru inseamna ca nu mai poti sa iti incarcaci laptop-ul si implicit ca intr-un final nici nu il vei mai putea deschide, din cauza faptului ca bateria acestuia se va descarca la un moment dat.

O alta problema comuna la laptop este legata tot de incarcatoare, insa aici ne vom referi la acele incarcatoare mai speciale, cele prevazute cu LED. Daca aprinderea LED-ului este intr-un mod interminent, laptop-ul va intra in modul sau de protectie. In aceasta situatie, o posibila solutie este sa apelezi la ajutorul unui magazin de reparatii de laptop pentru a inlocui complet incarcatorul. Tot in cazul incarcatorului o alta defectiune care poate avea loc tine de baterie, ceea ce inseamna ca atunci cand deschizi laptop-ul vei observa ca deja este pornit el nu iti incarca bateria in partea din dreapta jos a ecranului. In aceasta situatie incearca sa indepartezi bateria dupa care sa repornesti laptop-ul, dupa care pune inapoi bateria in laptop fara a inchide si capacul.

Leave a Reply