Sibiu: descopera farmecul transilvanean

Sibiul este un oras in regiunea Transilvaniei din Romania, unul cu o puternica mostenire germana. Precum Brasovul, acesta a fost un oras comercial construit de germani, care l-au numit Hermannstadt, avand o influenta saxona care il face atat de atractiv pentru vizitatori astazi, deoarece arhitectura orasului reflecta farmecul cu care locuitorii imbinau afacerile si placerile in Evul Mediu. Un alt plus este dat de strazile pietonale abundente care fac din oras unul placut de vizitat pe jos.
Numele Sibiu vine de la raul Cibin, care trece prin el. Ca orice oras din Transilvania, a fost o data parte a Regatului Ungariei, poate cel mai cunoscut pentru patrimoniul sau german.

Puncte de atractie in Sibiu este un alt incoming agent for Romania

Orasul de Sus: a fost istoric teritoriul cel mai bogat din Sibiu si este astazi locul unde cele mai multe dintre atractiile sale sunt concentrate.
Piata Mare: este inima Sibiului, alaturi de alte doua piete, la fel unde pot fi intalnite foarte multe atractii si obiective ale orasului: Palatul si Muzeul, precum si Turnul Sfatului, o biserica iezuita si cladiri reprezentand o panoplie de stiluri arhitecturale.
Piata Mica: dupa cum sugereaza si numele, aceasta este mai mica decat Piata Mare, desi nu este mai putin semnificativa ca si puncte de atractie. Accesibila din Piata Mare prin Turnul Sfatului, a fost o data un centru important al vietii breslei.
Podul de Minciunilor: poate fi gasit deasupra unei strazi care duce spre Orasul de Jos.
Piata Huet: constituie elementul final al trio-ul de trei patrate principale din inima Sibiului. Principalul punct de interes din aceasta piata este biserica Evanghelica Luterana.
Orasul de Jos: Sibiul inferior este conectat la Orasul de Sus de trecerea unor scari. Acesta isi pastreaza atmosfera medievala si arata dovezi de fortificatii timpurii care protejau Sibiul de invadatori cu secole in urma.
Pasajul scarilor: face trecerea dintre orasul de Sus si cel de jos. Arcurile se intind deasupra sa, iar fortareata medievala devine usor accesibila.
Fortificatii medievale: sunt din abundenta in Sibiu. Turnuri, ziduri, bastioane, toate amintesc cum orasul in sine era protejat cu inele de structuri defensive.
Biserici si catedrale: Pe langa Catedrala luterana din Piata Huet, Sibiu este, de asemenea acasa pentru o serie de biserici ortodoxe, manastiri si o sinagoga.
Muzee: Sibiu are colecta obisnuita dintr-o serie obligatorie de muzee cu istorie, doua muzee etnografice, un muzeu de istorie naturala si un muzeu de farmacie. Cu toate acestea, pe langa Muzeul Brukenthal bineinteles recomandat, gasiti in centru, de explorat, de asemenea, Muzeul ASTRA, un teren de expozitie in aer liber pentru patrimoniul cultural, tehnologic si artistic romanesc.

Leave a Reply