Probleme comune de service de televizoare

Este weekend si in cateva clipe va incepe emisiunea ta preferata. Dar dintr-o data observi ca televizorul nu functioneaza corect. E de-a dreptul enervant sa nu poti urmari emisiunea ta preferata la televizor. Iti pierzi dintr-o data tot cheful de distractie si nu te mai simti confortabil.

In acest articol vom discuta despre cele mai frecvente probleme ale televizoarelor care necesita service si vom nota cateva solutii posibile.

1. Televizorul se aprinde si se stinge singur. Aceasta este o problema frecventa cu care se intalnesc tehnicienii de la service televizoare din Bucuresti. Iata cateva solutii posibile pe care le puteti testa caci, in unele cazuri, acestea pot sa dea rezultate pozitive astfel ca veti reusi sa rezolvati singur problema.
– Deconectati televizorul de la priza si lasati-l asa cateva minute. Dupa cateva minute conectati-l din nou la priza. Ideea este ca uneori aceasta resetare a televizorului il poate face sa-si revina si sa functioneze in continuare in parametri normali.
– Verificati daca exista langa televizor dispozitive ce emis semnale infrarosii caci acestea pot interfera cu televizorul. Incercati sa le indepartati din preajma sa si porniti din nou televizorul. Vedeti daca problema s-a rezolvat.
– Schimbati bateriile de la telecomanda.

2. Imaginea este ciudata, pare decolorata si denaturata. In acest caz, uneori se poate intampla ca televizorul sa porneasca in mod normal, dar alteori imaginea sa fie distorsionata sau sa se decoloreze (mult prea luminoasa).
Pentru a rezolva aceasta problema comuna opriti televizorul dupa care scoateti-l din priza. Lasati-l asa timp de un minut, dupa care conectati-l din la priza. Aprindeti-l din buton. Daca aveti posibilitatea, conectati la televizor un DVD player sau o consola de jocuri si vedeti daca imaginea ramane la fel sau se schimba. In cazul in care si asa imaginea ramane distorsionata, cel mai probabil este vorba despre o defectiune mai grava si este nevoie de interventia unui depanator de service televizoare.

3. Aveti imagine pe televizor dar nu aveti sunet sau invers aveti sunet dar nu vedeti nimic pe televizor. Aceasta problema este foarte des raportata de cei care suna la un service de televizoare si poate fi cauzata de simple setari ale sunetului sau ale imaginii. Prin urmare, ceea ce trebuie sa faceti este sa verificati setarile de sunet si de imagine ale televizorului.

Daca problema cu care va confruntati nu se rezolva, puteti solicita ajutorul profesionistilor de la centrul de reparatii televizoare www.reparatii-tv.eu

Leave a Reply