
Care sunt avantajele unei hidroizolatii bine executate
Viitorii proprietari care doresc sa-si construiasca o casa nu trebuie sa uite un aspect foarte important. Acesta este legat de hidroizolatia locuintei si chiar daca trebuie sa scoateti mai multi bani din buzunar, rezultatele se vor vedea imediat. Sunt insa si persoane care nu sunt constiente de acest aspect si, pur simplu il ignora nestiind la ce riscuri se expun. Cand vorbim despre hidroizolatii, in primul rand ne referim la protectia casei de apa. Daca nu stiti, apa este cel mai mare dusman al unei locuinte, deoarece daca se infiltreaza, aceasta problema duce la aparitia mucegaiului si a igrasiei, conducand la probleme de care cu greu veti putea scapa. Hidroizolatia poate fi aplicata in diverse parti ale casei: fundatie, acoperis, baie, terasa, terase bloc, balcon ori beci sau subsol. In functie de firma la care apelati, puteti beneficia de o garantie care poate ajunge si pana la 25 de ani.
Trebuie sa fiti foarte atenti la calitatea materialelor, deoarece in joc este siguranta casei. Daca hidroizolatia este realizata corect si de un profesionist, aceasta poate tine si toata viata. In faza de constructie a unei case, in primul rand se invelesc peretii subsolului prin aplicarea unei membrane la exterior. Acest lucru impiedica infiltrarea apei. In cazul in care aveti subsolul construit, puteti sa optati pentru a aplica o membrane subtire din crampane de plastic. Astfel, se va realiza o panta a dusumelilor, iar cand apa va intra in subsol, aceasta se va putea elimina cu o pompa. Din pacate, aceasta varianta prezinta si unele dezavantaje. Se creeaza un mediu propice dezvoltarii mucegaiului, iar asta face ca, in timp, sistemul sa cedeze. Se poate realiza si drenarea fundatiei la exterior, adica sa se construiasca un perete protector care sa ajute la drenarea apei si sa nu-i mai permita acesteia sa se infiltreze. Pentru ca apa se poate infiltra si in fisuri, exista o solutie prin aplicarea unei membrane cristaline care se aplica in interiorul subsolului sub forma de pasta.
Impermeabilitatea betonului, cea mai sigura metoda
Aceasta metoda prezinta mai multe avantaje fata de cele aplicate ulterior: nu se strica la fel de usor si are o durata de viata mai mare decat membranele aplicate si nu da batai de cap proprietarilor. In cazul in care doriti sa faceti hidroizolatie la subsol, aveti doua posibilitati. Daca exista deja o fundatie, dar care nu este izolata, se aplica metoda impermeabilitatii betonului in interiorul subsolului prin izolarea la exterior. In cazul in care fundatia este noua, cel mai sigur mod este impermeabilizarea betonului fundatiei. Este o metoda foarte simpla si este recomandata nu doar in cazul caselor, ci si la garaje subterane sau demisoluri. De retinut ca si pardoselile se hidroizoleaza, baile sau balcoanele.
Recomandam Hidroizolatii, hidroizolatie terasa, fundatie, termoizolatii