Cum folosim corect detergentul pentru masina de spalat vase

1. Folosind un cutit sau o spatula din cauciuc, curata resturile alimentare de pe farfurii, oale si tigai.
2. Pune farfuriile in locurile desemnate. Paharele si canile pe raftul de sus, farfuriile pe raftul de jos, tacamurile in locul special pentru acestea.
3. Pune oalele si tigaile in apropierea altor farfurii, asigurandu-te ca celelalte farfurii nu blocheaza accesul la oale si tigai.
4. Umple ambele cupe ale masiini de spalat vase cu detergent special pentru masina de spalat.
5. Inchide partea superioara a cupelor, acolo unde este cazul.
6. Adauga un agent de clatire, pentru a clati vasele de sapun, si muta capacul dozator.
7. Inchide usa cu multa atentie.
8. Alege un ciclu de spalare adecvat pentru vasele pe care le-ai introdus in masina de spalat.
9. Alege un ciclu de uscare. Acesta economiseste energie, dar poate provoca pete.
10. Porneste masina de spalat vase.
Puteti utiliza un detergent pentru o masina de spalat vase automata, dar va trebui sa luati cateva masuri de precautie. Trebuie sa folositi o cantitate mica de detergent, deoarece acesta face mult mai multa spuma decat alti detergenti obisnuiti. O cantitate prea mare poate deteriora masina de spalat vase si, totodata, poate inunda bucataria cu multa spuma. Inainte de a incerca aceasta metoda, trebuie sa fiti constienti de faptul ca unii producatori nu recomanda utilizarea detergentului de spalat vase in masina automata, deoarece acest lucru ar putea afecta garantia produsului.
Cum sa utilizezi detergentul in masina de spalat vase (ai nevoie de o lingura si de un detergent):
– masoara o lingura de detergent, folosind o lingura speciala pentru masurare;
– se toarna o lingura de detergent in compartimentul pentru detergent al masinii de spalat vase; nu umple niciunul dintre celelalte compartimente;
– inchide masina de spalat vase, pentru a incepe imediat ciclul de spalare;
– executa un ciclu de clatire suplimentara, dupa ce ai terminat primul ciclu; acest lucru te ajuta la eliminarea reziduurilor de detergent, care pot ramane pe farfurii.
Nu trebuie sa confundam detergentul de spalat vase. Detergentul de vase lichid este folosit pentru spalarea vaselor manual, in chiuveta. Detergentul automat pentru spalat vase se gaseste, de obicei, in forma de pulbere sau lichid, si este special conceput pentru utilizarea in masina de spalat. Nu este o idee buna (de altfel, nici recomandat) sa puneti sapun in masina automata, deorece acesta provoaca multa spuma. Masina poate incepe procesul de filtrare al apei, asemenea unei cazi pline cu bule de sapun, iar acesta poate lasa reziduuri pe farfurii. Folosirea detergentului pentru masina de spalat vase automata este, asadar, foarte simpla.

Leave a Reply