Care este rolul unui avocat penal

Un avocat are un rol determinant in rezolvarea unei cauze de natura penala a unui client si nu numai. A gasi un avocat penal foarte bun nu este o piatra de incercare chiar atat de mare, insa trebuie sa stiti faptul ca onorariul acesta va fi pe masura profesionalismului sau. Nici un caz greu nu a fost rezolvat de vreun avocat penal necunoscut, acestia capatandu-si notorietatea de-a lungul timpului. Munca este una zilnica, deoarece orice avocat trebuie sa fie la curent cu cele mai noi modificari legislative. Veti gasi foarte multi avocati, insa trebuie sa il cautati pe cel cu care va intelegeti cel mai bine si care va ofera cele mai bune solutii. Nu uitati ca acesta este angajat ca sa va ajute si sa ii ascultati sfaturile.

Cu calm, tact si rabdare veti asculta ce sfaturi va ofera si indicat este sa le ascultati daca doriti sa reusiti. Sunt si avocati care, putini ce-i drept, ofera consultatii on-line. In cazul in care acesta va poate convinge de profesionalismul sau, il puteti angaja pentru a va reprezenta in instanta. In prima instanta, avocatii va ofera si consultatii gratuit. Un avocat penal asigura asistenta juridica si reprezentarea de care inculpatul sau cel care a comis fapta, ori invinuitul sau partea vatamata are nevoie. Aria de expertiza a unui avocat penal acopera infractiunile ce sunt prevazute in Codul Penal.

Infractiunile prevazute incep de la combaterea traficului de droguri si consum la prevenirea si sanctionarea coruptiei, a evaziunii fiscale, precum si combaterea si prevenirea criminalitatii informatice. In cazul in care ati fost ori credeti ca ati fost implicat intr-o activitate de natura infractionala, este bine sa nu oferiti nici un fel de informatie organelor de urmarire penala, deoarece este posibil sa va “ingropati” singuri fara sa va dati seama. Cel mai bine ar fi sa va luati un avocat care sa va apere interesele in fata instantei de judecata. In situatia in care veti fi chemat ca si martor, nu va prezentati singuri in fata judecatorului, ci insotit de un avocat penal. Marturia voastra va poate incrimina fara sa vreti acest lucru. Avocatul penal are rolul de a va asigura respectarea drepturilor prin asistarea la toate actele de procedura penala care se intpcmesc de organele competente. Printre acestea vom regasi audierea martorilor, reconstituirile, perchezitiile, dar si cercetarile care se fac la fata locului.

In ce situatii aveti nevoie de un avocat penal

Fara un avocat nu este indicat sa va prezentati in fata instantei. Un avocat penal va poate oferi servicii juridice profesioniste si are rolul de a vat rata cauza cu maxima seriozitate si professionalism. Onorariul avocatului se stabileste inca de la inceput pentru a nu exista discutii ulterior cu privire la suma pe care acesta o are de incasat. Onorariul se stabileste in functie de complexitatea cazului si de munca pe care avocatul o are de prestart in folosul clientului. Pana la urma, daca clientul va avea castig de cauza, acesta isi va merita toti banii. Oricine ajunge intr-o astfel de situatie este dispus sa plateasca oricat pentru a scapa din ghearele legii.

Leave a Reply