De ce aveti nevoie sa stiti inainte de a inchiria o motocicleta

Inchirierea motocicletelor este de mult timp o experienta placuta pentru foarte multi, intrucat ofera sansa de a explora pe cont propriu si dupa propriu program ce zone iti doresti, atractii turistice sau sa traversezi zone care nu au fost vizitate de mult timp cu ajutorul unui motor off-road, si asa mai departe. Insa, o data cu popularizarea acestui serviciu si numarul agentiilor care ofera servicii de inchiriere motociclete din Romania a crescut, iar acest lucru cu toate ca este pozitiv intrucat mareste numarul optiunilor pentru clienti, este si confuz, intrucat acesta trebuie sa ia in considerare mai multe lucruri, cum ar fi tipul de calatorie pe care urmeaza sa il faca, daca vor sa calatoreasca singuri sau cu un pasager, durata si kilometrii pe care urmeaza sa ii parcurga si multe altele.

Una dintre intrebarile fundamentale pe care trebuie sa i le adresati agentiei de inchiriere motociclete inainte de a ajunge sa alegeti un motor este daca sunteti obligati sa inapoiati motocicleta la sediul agentiei, sau daca puteti sa o inapoiati la alte sedii mai apropiate de destinatia calatoriei dumneavoastra. Acest lucru poate nu parea important, mai ales daca doriti sa inchiriati o motocicleta doar pentru a calatori prin interiorul localitatii sau chiar si prin proximitatea acesteia, insa o data ce turul dumneavoastra implica si orase mai indepartate, acest lucru incepe sa devina important, pentru ca nimeni nu isi doreste sa se intoarca inapoi din drum pana tocmai la inceputul calatoriei.
Un alt aspect pe care trebuie sa il luati in considerare inainte de a va decide asupra carui tip de motocicleta doriti sa il inchiriati este daca calatoriti impreuna cu o alta persoana sau singur. In cazul in care calatoriti singur, puteti sa optati pentru un tip de motocicleta cu o capacitate de bagaj medie, insa daca doriti sa calatoriti impreuna cu un alt pasager, capacitatea bagajului trebuie sa fie mai mare intrucat riscati sa nu puteti cara tot ce aveti in bagaj.

O alta intrebare pe care trebuie sa o luati in considerare este legata de calatorie, si anume cate zile doriti sa folositi motocicleta precum si de cati kilometri vreti sa parcurgeti in turul dumneavoastra prin Romania. Chiar si daca nu calatoriti impreuna cu un pasager este recomandat sa inchiriati o motocicleta care sa fie prevazuta cu o capacitate mai mare pentru bagaje, intrucat mai tot timpul vom aduce mai multe bagaje decat avem nevoie la drumuri mai lungi, iar spatiile pentru bagaje par sa fie mai tot timpul mai mici decat avem nevoie.

Bineinteles ca un tur mai lung poate fi foarte satisfacator, iar daca alegeti sa calatoriti cu putine bagaje puteti sa optati si pentru o motocicleta cum ar fi Triumph Bonneville, sau un BMW R1200 GS, care ofera o buna protectie impotriva vremii si o mare capacitate pentru bagaje.

Leave a Reply