Durata de viata a implanturilor mamare

Ruptura sau retragerea implantului mamar este printre primele cinci motive pentru care femeile pot necesita o interventie chirurgicala secundara dupa marirea sanilor. Ruptura de implant se poate intampla din mai multe motive, dar de multe ori este doar o chestiune de slabire a coajei de la exteriorul implantului cu varsta. Implanturile mamare nu sunt dispozitive cu durata de viata pentru totdeauna, acesta fiind si considerentul pentru care garantia unei astfel de interventii dureaza doar zece ani. In medie, implanturile mamare dureaza undeva intre zece si douazeci de ani.
Cu toate ca este de dorit ca acestea sa dureze toate viata si la unele femei chiar se intampla asta, este putin probabil sa fie asa.

Ruptura precoce se poate intampla din motive necunoscute sau poate avea loc din cauza unui numar de factori care contribuie la asta. Acesti factori includ deteriorarea prin instrumente chirurgicale in timpul interventiei chirurgicale, supraumplerea sau subumplerea implantului cu solutie salina, plasarea inciziei ombilical, contractura capsulara, traumele fizice, capsulotomia sau chiar compresia excesiva in timpul unei mamografii.

Scurgerile de implant pot interveni in cazul implanturilor mamare de silicon, dar si in a celor saline atunci cand exista o ruptura in invelisul implantului. Scurgerile pot avea loc, de asemenea, in implanturile saline printr-o valva de umplere desigilata sau deteriorata, dat fiind ca acestea sunt introduse goale. Implanturile de silicon nu au o supapa de umplere, deoarece acestea sunt pre-umplute in procesul de fabricatie.

Cum pot afla daca implantul s-a rupt?

Deflatia se refera la o pierdere brusca a volumului la un implant. Aceasta poate aparea brusc sau se intampla lent, pe o perioada de mai multe zile. Rezultatul este vizibil printr-o pierdere de marime sau forma a sanului.
Pe de alta parte, nu toate rupturile de implant pot duce la deflatie. Implanturile de silicon sunt umplute cu un material de gel care nu curge in acelasi mod in care o face solutia salina lichida. Rupturile de silicon ale implantului pot duce la o usoara pierdere de volum de-a lungul timpului. Cu toate acestea, siliconul din gel este de asemenea capabil sa ramana in mare parte din interiorul capsulei de tesut cicatricial, care s-a format in jurul implantului. Prin urmare, o ruptura de silicon nu este de obicei detectabila fara ajutorul unei ecografii.

Implanturile cu silicon de azi au un invelis exterior mai gros si o umplutura de material de gel cu o mai mare coeziune. Prin urmare, ele pot dura un pic mai mult decat implanturile saline. Dezavantajul este ca de multe ori rupturile trec nedetectate, ceea ce inseamna ca se poate scurge din silicon si acesta poate migra in interiorul corpului. Din acest motiv, multi medici recomanda o ecografie la trei ani dupa operatie, iar apoi o alta la fiecare doi ani, pentru a detecta prezenta oricarei scurgeri.

Leave a Reply