Protectia muncii – Un mod de lucru placut

Oamenii nu pot trai fara munca, dar nici munca nu ar fi posibila fara oameni! Da, un lucru destul de adevarat, doar ca uneori munca este dusa la gradul de sclavie de catre unii patroni din tara noastra. Astfel de patroni nu tin cont de absolut nicio regula, numai de banii care le intra lor in buzunar. Si asta deoarece statul nu se implica asa cum trebuie, sanctionandu-i cu amenzi usturatoare, pentru a-i pune pe fagasul normal. In special, patronii din tara noastra nu isi respecta angajatii, adica pe majoritatea nu le pasa de soarta acestora. Cateodata, protectia muncii este doar de dragul de a fi, insa acesti patroni nu respecta deloc conditiile de munca ale angajatilor. Si vedem zilnic pe la TV o multime de accidente de munca, majoritatea dintre ele fiind provocate din cauza nerespectarii normelor de protectie a muncii. Si bineinteles, in majoritatea cazurilor, accidentatul este cel vinovat, caci nimanui nu ii pasa daca acesta a fost instruit in ceea ce priveste normele de protectia a muncii.

Ca sa se stie bine, orice angajator atunci cand angajeaza un muncitor, este obligat sa ii faca acestuia instruirea in ceea ce priveste protectia muncii. Intr-adevar multi o fac, insa numai din pix, caci daca intrebi muncitorul nici nu stie ce a semnat. Pentru cei care nu stiu ce inseamna protectia muncii, putem spune ca aceasta reprezinta un ansamblu de masuri care au rolul de a preveni riscurile profesionale, protectia sanatatii si securitatea muncitorilor. Toate acestea trebuie insa asigurate de cei care va angajeaza, ei trebuie sa va puna la dispozitie toate masurile de protectie, pentru a nu se ajunge la accidente de munca sau altele. Legea securitatii si sanatatii in munca spune ca toate societatile comerciale sunt obligate sa asigure muncitorilor lor toate conditiile benefice in ceea ce priveste protectia muncii.

O societate comerciala care nu respecta aceasta lege poate fi sanctionata drastic, caci amenzile sunt unele usturatoare, in unele cazuri atingand si pragul de 7000 RON. Insa, unele societati comerciale se culca pe o ureche ca nu sunt ei cei care vor fi prinsi ca nu asigura instruirea in ceea ce priveste protectia muncii Bucuresti pentru lucratori, dar odata e ca niciodata, si decat sa plateasca amenzi mari mai bine ar incerca sa intre in legalitate si sa ofere muncitorilor conditiile necesare pentru un mediu de lucru placut. La urma urmei, muncitorii sunt cei care produc si tin o firma pe picioare, asa ca ei trebuie sa dispuna de toate conditiile de munca intr-un stil confortabil. Un muncitor fericit o sa aduca mult mai multa productie, deci tot interesul firmelor este ca acesta sa lucreze in conditii bune. In final putem spune ca autoritatile ar trebui sa efectueze controale mult mai dese si mai drastice pentru a gasi si sanctiona firmele ce nu isi instruiesc angajatii in ceea ce priveste protectia muncii.

Leave a Reply