Atentie cand alegeti sa inchiriati o masina!

Cine vrea sa plece in concediu, dar refuza sa plece cu avionul sau cu masina proprie, poate inchiria una. Trebuie insa sa fiti atenti la foarte multe detalii pentru a nu va trezi ca la intoarcere veti avea mai mult de platit decat pretul initial ce v-a fost comunicat si ati semnat pentru el. Taxele locale, dar si cele de aeroport variaza de la o tara la alta si, precum bine stiti, nu puteti scapa nici de TVA si nici de taxele locale. Sunt insa si tari unde puteti beneficia de rambursarea partial a taxei pe valoare adaugata.

Pentru a scapa insa de taxele de aeroport, puteti retrurna masina intr-un loc ce nu are legatura cu aeroportul. Specialistii spun ca in cazul in care locatia de inchiriere este in aeroport, compania va trebui sa plateasca chirie aeroportului. Pentru a apela la o firma de inchirieri masina Cluj trebuie sa va luati toate masurile de precautie pentru a nu fi dusi de nas de firma aleasa. Cautati cat mai multe infromatii despre aceasta sau puteti merge pe mana unui prieten. Uitati-va si la comentariile celor care au mai inchiriat si in felul acesta va puteti face o parere referitoare la calitatea serviciilor oferite de acea firma pe care ati pus ochii. Una dintre cele mai utilizate taxe este cea care se refera la full casco in cazul producerii unui accident.

Puteti achita pe zi o taxa in valoare de 10-20 de euro si evitati astfel raspunderea in cazul unui accident rutier. Firma la care ati apelat va fi cea care se va ocupa de pagubele produse. In cazul in care veti dori sa prelungiti contractul de inchiriere, va trebui sa anuntati reprezentantul firmei cu cel putin 24 de ore inainte de terminarea primei perioade de inchiriere. Se va incheia un act additional si va trebui sa platiti pentru urmatoarea perioada in care veti fi la volanul masinii inchiriate. Asigurarea full casco este optionala in majoritatea cazurilor, insa in unele tari aceasta este obligatorie, fiind inclusa in costurile inchirierii.

Asigurari suplimentare

Cand vorbim de asigurari suplimentare in cazul in care inchiriati o masina Cluj acestea cuprind: asigurarea pentru persoane in caz de accident, asigurarea bunurilor pe care le aveti asupra voastra, precum si o asigurare pentru raspundere suplimentara ce pot fi luate de la biroul de inchirieri. Sunt firme de inchirieri masina Cluj care va ofera masina cu rezervorul plin, insa sunt si unele care nu va sigura combustibilul, asa ca cel mai bine va alimentati masina inainte de a porni al drum. Un avantaj al rezervorului gol este faptul ca puteti gasi combustibil mai ieftin decat va pune firma de inchirieri sa-l platiti. Alegeti sa mergeti in siguranta si sa conduceti prudent!

Leave a Reply