Webmagnat.ro – Mit si adevar in activitatile SEO

E greu de spus ce e real si ce e mit astazi, cand vine vorba de promovare SEO si cele mai bune practici. De aceea, comunitatea SEO ne aduce la curent cu privire la stadiul actual al importantei link-urilor, continutului de marketing, al mass-media sociale si alte acronime din lumea lor, gen SEM, SMM, etc.

Toate actualizarile recente ale algoritmului Google: Panda, Penguin sau Hummingbird, desi par nume ciudate de animale, au transformat ceea ce a fost odata o practica la scara larga a credintelor SEO in mituri. De exemplu, postarile pe tot felul de bloguri erau modalitati populare de a obtine link-uri de calitate, insa, recent, Google a facut tot posibilul sa impiedice tot mai mult propagarea acestei practici.
Deci, care sunt cele mai comune mituri SEO si ce conceptii gresite avem despre aceasta lume a ursilor panda si a pinguinilor?

Plasarea de linkuri este istorie. Gresit!
Toata propaganda penalizarilor Google si prevalenta spamurilor au condus unii oameni spre tendinta de a condamna arta plasarii de link-uri, sustinand ca impingerea pozitiei unui site prin aceasta metoda este moarte sigura atunci cand Google va descoperi asta. In realitate insa, nu vei reusi niciodata sa concurezi macar intr-o industrie atat de competitiva, fara elementele de link building. Riscurile au crescut cu siguranta, insa pentru cei care stiu ce fac si o fac cu inteligenta si tact, construirea de link-uri catre site-uri de renume este in continuare cel mai eficient mod de a ajunge in topul cautarilor, ceea ce iti aduce mai mult trafic si implicit mai multe vanzari. Site-urile ar trebui sa continue sa caute oportunitati de a plasa link-uri, dar, de asemenea, sa evite orice ar putea fi prea evident, cum ar fi aplicarile in masa sau posturi de slaba calitate pe bloguri irelevante, cu putina experienta sau infiintate de putin timp.

Cel mai sigur si mai simplu mod de a apara strategia de construire a link-urilor este construind relatii cu figuri influente din industria vizata. Link-urile obtinute din relatiile cultivate vor fi unele dintre cele mai bune link-uri pe care le puteti obtine si nu va fi usor pentru concurenti sa le reproduca. Construirea de link-uri este problematica in aceste zile, mai ales daca principala intentie este de a manipula urcarea in rezultatele motoarelor de cautari. Acest lucru este cu atat mai mult valabil in cazul in care link-urile obtinute sunt de slaba calitate si incalca regulamentul Google pentru webmasteri. Brandurile mari si activitatile SEO vor avea beneficii daca sustin aceasta practica de link building cu o strategie de marketing de continut bazat pe furnizarea de cea mai buna calitate a serviciului sau produsului care va castiga link-uri in mod natural.

Leave a Reply