SEO si SMO – doua metode de optimizare

             SEO sau SMO? Dar ce inseamna SEO, respectiv SMO? SEO este prescurtarea de la Search Engine Optimization, iar SMO este prescurtarea de la Sequential Minimal Optimization. Ambele metode isi propun atragerea vizitatorilor pe un site.

Mai folosita este SEO, adica optimizare seo pentru motoarele de cautare, in timp ce SEO optimizeaza retelele sociale.

Prin SEO se rezolva probleme tehnice, prin SMO nu se pune accent pe problemele tehnice, ci pe aspectul social. SMO prezinta avantajul atragerii rapide a clientilor, prin anunturi interesante, articole de actualitate, publicare acestora pe retelele de socializare. SMO s-a dezvoltat mai mult in ultimii ani, pentru ca retelele de socializare au luat amploare.

Dar SEO este de fapt mult mai utilizat, implicand aspectele tehnice pentru o optimizare tehnica cu rezultate si in domeniul social. Scopul SEO este de urca site-ul pe prima pagina in motoarele de cautare. Exista si riscuri, pentru ca pot aparea penalizari de la Google, din cauza unor greseli de promovare, a schimbarii algoritmilor sau a lipsei de experienta in domeniu.

Daca firma care doreste o promovare corecta si eficienta pe Internet apeleaza la cele mai bune companii de SEO nu va intampina deloc probleme, dimpotriva va beneficia de cele mai bune rezultate. Pe termen lung, site-urile trebuie sa fie mereu intretinute.

Daca o firma a ajung pe prima pagina in motoarele de cautare, poate sa ramana acolo o perioada lunga de timp, dar poate sa apara o alta companie care are bani si investeste mai mult in SEO.

Fie ca se aplica SEO, sau SMO, rolul metodelor de optimizare este major, pentru ca un site care nu este optimizat nu poate sa atraga clienti, in final nu isi atinge scopul pentru care a fost creat. Optimizarea este un procedeu complex, dar foarte util, deci a investi in SEO inseamna a dezvolta afacerea online.

Serviciile SEO s-au diversificat, de asemenea, exista destule companii de SEO, care au specialisti in optimizare, chiar o echipa de oameni, fiecare calificat in acest domeniu. Cuvintele cheie au rolul de a targeta foarte adecvat respectivele site-uri, pentru a castiga cat mai multi clienti.

In concluzie, orice promovare a oricaror activitati online, se poate face mult mai adecvat prin optimizare unui site, folosind SEO sau SMO, doua metode prin care site-urile devin din ce in ce mai vizibile in motoarele de cautare, in final incercand sa obtina chiar pozitiile de top in motoare, pentru ca statisticile au dovedit ca vizitatorii navigheaza in special pe prima pagina din motoarele de cautare, in consecinta activitatea online a oricaror companii este sa fie printre primele rezultate ale cautarii online.

Aceasta se poate obtine prin metodele prezentate mai sus, cu reusita, daca sunt investite resurse materiale si umane, pentru ca in final sa fie obtinute beneficii de ambele parti, atat pentru vanzator, cat si pentru cumparator, intre acestia doi existand un asa-zis intermediar, un specialist SEO, care aplica reguli, metode, tehnici eficiente, fara risc de penalizare de la Google, si astfel se obtin rezultate dorite in permanenta.

Leave a Reply