Ce beneficii are spuma poliuretanica?

Spuma poliuretanica reprezinta o izolatie de tip plastic dur, aplicata printr-o simpla pulverizare, care prezinta o structura celulara predominant inchisa si care este initial in stare lichida, expandandu-se mai apoi de cateva ori fata de dimensiunea initiala.

Sistemul poliuretan este format din doua componente lichide isosciant si poliol, iar in urma unor reactii chimice intre acestea doua rezulta spuma poliuretanica.

In functie de numeroase necesitati si de producator spuma poliuretanica, aceasta spuma pulverizata poate fi ajustata, avand numeroase proprietati fizice. De exemplu, aceeasi baza de materiale ce formeaza spuma semi-rigida si moale la atingere poate face si spuma de mare densitate rezistenta la apa si trafic.

Pentru a putea aplica cu succes aceasta spuma poliuretanica prin pulverizare, este nevoie de pregatire tehnica si totodata de echipament specializat. Beneficiile aduse de utilizarea acesteia sunt numeroase. Se obtine o izolatie pe trei planuri, termo, hidro si fono, fiind folosit un singur material.

Are o inalta capacitate de izolare termica. Aceasta are cel mai mic coeficient de transfer termic dintre toate materialele izolatoare folosite in prezent. Spuma poliuretanica are o inalta capacitate de hidroizolare, nepermitand trecerea apei in stare lichida, dar permite transferul a circa 5% din volumul vaporilor existenti intr-o incapere. Izolarea fonica poate merge pana la 60 de decibeli.

Spuma poliuretanica nu arde si nu intretine arderea, fiind ignifuga. Creeaza o izolare uniforma, fara planuri de separatie, consolidand structura pe care este aplicata, neafectand elasticitatea. Compozitia acesteia este ecologica, neafectand stratul de ozon, avand o rezistenta mare la imbatranire, circa 50 de ani.

Poate fi de regula aplicata pe orice tip de suprafata, atat la interior cat si la exterior, impiedicand aparitia mucegaiului sau igrasiei. Greutatea este destul de redusa, viteza de executie destul de mare, iar costurile climatizarii sunt reduse cu 65%.

Spuma poliuretanica prezinta un comportament corespunzator din punct de vedere al protectiei mediului, iar dupa aplicare nu emite substante poluante, neconstituind un pericol pentru sanatate.

Aceasta spuma se poate utiliza in diverse moduri. Poate fi folosita la termoizolarea peretilor exteriori ai cladirilor, la izolarea acoperisurilor, atat pe interior, cat si pe exterior, la izolarea pardoselilor si a fundatiilor. Se realizeaza termoizolarea si hidroizolarea acoperisurilor si a teraselor. Spuma poliuretanica contribuie la termoizolarea tevilor si conductelor termice.

Atunci cand izolati locuinta, trebuie sa tineti cont de cateva criterii, cum ar fi cel pecuniar, amortizarea investitiei, siguranta, asigurarea conditiilor pentru comoditatea vietii, aspectul comod, placut si igienic si sanatatea familiei.

Beneficiile acestei spume poliuretanice sunt numeroase, de aceea se afla in topul vanzarilor de produse pentru izolarea locuintelor, iar cei care beneficiaza de izolare sunt cei care vor descoperi efectele pe care le are, daca va imbunatati sau nu calitatea vietii, pentru ca in ultima vreme cu totii suferim din cauza schimbarilor climatice, si de aceea se incearca aceasta izolare care sa asigure cat de cat conditii mai bune de viata in interiorul cladirilor, care fiind construite mai inainte de aceste fenomene, trebuie sa fie adaptate la noile conditii de mediu, astfel spuma poliuretanica este o solutie.

Leave a Reply