Service tv: probleme frecvente

– Pe televizor apar mai multe linii verticale (1 – 10 linii in general) care sunt deranjante. Daca aceste linii colorate ajung din partea de sus pana in partea de jos, cel mai probabil televizorul are o defectiune a carei solutie poate fi urmatoarea.

Sa inlocuiti televizorul LCD poate fi destul de costisitor. Daca liniile sunt pe tot ecranul televizorului, cel mai probabil ecranul este ok si exista o alta problema la o alta componenta interna. In cazul in care aveti un televizor pe care observati aceasta defectiune, nu va grabiti sa-l aruncati. Cel mai probabil poate fi reparat. Contactati service tv si cereti informatii suplimentare. Un specialist poate veni la dumneavoastra acasa pentru o constatare si pentru reparatie.

– Pe televizor apare o pata (sau mai multe) ca de paianjen, care se intinde intr-o parte si in alta. Aceasta problema pare sa fie similara cu cea prezentata mai sus, numai ca in acest caz cel mai probabil televizorul a suferit un soc sau a fost lovit. Ecranul este spart, iar singura solutie de reparatie este sa se inlocuiasca LCD-ul.

service tv

– Televizorul este complet mort, fara nicio lumina. Incercati sa-l aprindeti insa nu da semne de reactie. Acest lucru este in general cauzat de o defectiune pe alimentarea cu energie electrica. Dar nu intotdeauna este asa. Uneori, poate fi nevoie doar de o resetare. Costul repararii surselor de alimentare poate fi relativ ieftin. Pentru cotatie si informati contactati firma de service tv.

– Televizorul nu se aprinde si clipeste ledul de la alimentare. Daca televizorul nu porneste in mod normal iar led-ul de alimentare clipeste intermitent, inseamna ca sistemul de auto-diagnosticare a detectat o problema si este posibil sa fie nevoie de reparatie si intretinere. In unele cazuri, poate fi suficient sa deconectati alimentarea si sa asteptati cateva minute inainte de a conecta din nou televizorul. Aceasta solutie poate rezolva problema, dar nu intotdeauna. Daca defectiunea persista este evident ca aveti nevoie de un specialist in service tv.

– Televizorul face un zgomot ciudat si are un miros anume. In cele mai multe cazuri, atunci cand un televizor emite sunete ciudate sau mirosuri neobisnuite, acesta este un indiciu ca ceva nu este in regula el. Ar trebui sa-l opriti imediat, sa-l deconectati de la priza si sa sunati la firma de service tv pentru solutionarea problemei intr-un mod sigur. Daca veti continua sa folositi televizorul chiar daca face zgomot si miroase urat riscati ca defectiunea sa se agraveze si sa fie afectate mai multe componente interne. In consecinta reparatia va costa mai mult.

– Televizorul are sunet, dar nu are imagine. Daca un televizor are sunet, dar ecranul sau este negru, acesta este un indiciu ca sistemul de iluminare din spate are o problema. Uneori, imaginea poate fi usor detectata in spatele unui ecran intunecat. In cele mai multe situatii, acest lucru poate fi reparata la un cost rezonabil, motiv pentru care ar trebui sa apelati rapid la un service tv. Inlocuirea panoului LCD nu este necesara, nici macar la televizoarele LED cu iluminare din spate.

Leave a Reply