Cum se pot elimina informatiile indexate deja de Google?

“A sterge ceva de pe Google” inseamna lucruri diferite pentru oameni diferiti. Vom incerca sa va ajutam sa eliminati informatiile pe care le doriti, dar trebuie sa ne ajutati prin citirea cu atentie a informatiilor de mai jos. Website-ul tau are nevoie de optimizare seo pentru Google? Acceseaza DanBradu.com.

Intelegeti problema.

Trebuie sa raspundeti la urmatoarele doua intrebari de baza inainte de a incerca sa eliminati informatiile:

Doriti sa eliminati numai ceva din rezultatele Cautarii Google sau din intreaga retea web?

Retineti ca Google nu reprezinta intregul web, adica tot internetul; Este doar un motor de cautare pentru gasirea de informatii pe web.

Eliminarea continutului din pagina cu rezultatele cautarii Google, nu este acelasi lucru cu eliminarea de pe web. Chiar daca eliminati informatiile din rezultatele cautarii Google, va trebui probabil sa luati mai multe masuri pentru a le elimina de pe web.

Cine controleaza pagina care gazduieste continutul?

Informatiile din rezultatele cautarii Google sunt preluate dintr-o sursa: deseori, dar nu intotdeauna, o pagina web. Trebuie sa cunoasteti sursa respectivului continut si cine controleaza acea resursa, pentru a-l bloca sau elimina.

Iata cateva exemple de pagini pe care numai dumneavoastra le controlati:

  • Paginile dvs. Blogger
  • Un site pe care il detineti (de exemplu, un anume Ion detine website-ul www.ion.com)
  • Un site Wix sau WordPress pe care il folositi.
  • intrare Google My Business, pe care ati creat-o pentru compania dvs.
  • Profilul dvs. social media pe Twitter sau Facebook

Iata cateva exemple de pagini pe care, probabil, nu le controlezi:

  • O poveste despre tine pe un site/portal de ziare
  • O intrare in blogul altcuiva (chiar daca este o lucrare de arta sau o fotografie pe care ati facut-o, nu controlati pagina pe care rezida)
  • Pagina Pinterest care a urcat o fotografie pe care ati facut-o dvs. sau o fotografie a dvs.
  • Un articol Wikipedia despre tine
  • Profilul altor utilizatori social media pe Twitter sau Facebook.

Cum pot elimina sau actualiza informatii din Knowledge graph in rezultatele cautarii?

Puteti utiliza linkul de feedback aflat sub raspunsul din rezultatele cautarii Google, pentru a tramsite companiei daca exista anumite inadvertente. De asemenea, puteti utiliza date structurate pentru a furniza un logo, informatii de contact si profiluri sociale actualizate pentru informatiile pe care le furnizati. Retineti ca informatiile din Graficul de cunostinte (knowledge graph) pot proveni din mai multe surse.

De ce nu pot folosi robots.txt pentru a bloca fisierul meu? 

Daca utilizati documentul robots.txt, Google nu va accesa cu crawlere o pagina; Cu toate acestea, daca gaseste un link catre pagina dvs. dintr-un alt site, cu text descriptiv, ar putea genera un rezultat al cautarii. Daca ati inclus pe pagina o eticheta “noindex”, Google nu o va vedea, deoarece Google trebuie sa acceseze cu crawlere pagina pentru a vedea acea eticheta, insa Google nu va prelua pagina dvs. daca exista un fisier robots.txt care blocheaza in mod specific acest lucru.

De aceea, ar trebui sa lasati Google sa acceseze cu crawlere pagina si sa vada eticheta sau antetul “noindex”. Suna contraintuitiv, dar trebuie sa lasati Google sa incerce sa preia pagina si sa nu reuseasca (din cauza protectiei prin parola) sau sa vada eticheta “noindex” pentru a se asigura ca este omisa din rezultatele cautarii. Acest lucru nu se aplica imaginilor. Pentru imagini, modalitatea corecta de a le bloca din rezultatele cautarii este robots.txt.

 

Leave a Reply