Știi care sunt riscurile măririi de sâni prin implanturi cu silicon?

Operația de mărire a sânilor este fără îndoială cea mai populară operație estetică, cea care a și dat tonul la restul intervențiilor menite să corecteze imperfecțiunile corpului pentru a-i oferi acestuia o frumusețe de invidiat.

Ca în cazul oricărei operații estetice, însă, operația de mărire a sânilor este încă un subiect tabu pentru multe dintre doamne și domnișoare. De ce? Pentru că fiecare doamnă și domnișoară trăiește în societate și joacă după regulile nescrise ale acesteia.

Iar în societate, există încă mitul conform căreia dacă îți pui implanturi cu silicoane faci parte dintr-o categorie de femei superficiale, care pun accentul doar pe partea fizică și mai puțin pe celelalte calități.

Această percepție este complet falsă, deoarece orice femeie are dreptul suprem asupra propriului corp, iar dacă alegerea ei este să își pună implanturi de silicoane, atunci această decizie trebuie respectată.

Cu toate acestea, cel mai important lucru este să fii informată!

Ce trebuie să știi despre mărirea sânilor și riscurile acestei operații?

Pe scurt, există foarte multe metode de mărire a sânilor, de la injectare de grăsime prelevată din zonele nedorite ale propriului corp, până la implanturi mamare cu ser fiziologic.

Dintre toate acestea, mărirea sânilor prin intermediul implanturilor cu silicon este cea mai bună, durabilă și sigură metodă.

Evident, fiind vorba despre o intervenție chirurgicală, totuși, există oricând riscul de a se dezvolta complicații, însă cu ajutorul unui medic experimentat, acestea pot fi oricând minimizate până aproape de 0.

Ce riscuri sau complicații implică implanturile cu silicon? Iată câteva:

  • Există riscul de contractură capsulară, care înseamnă, practic, riscul ca organismul să aibă o reacție de răspuns negativ la prezența unui corp străin în corp. Cu toate acestea, implanturile cu silicon au cea mai mică rată a contracturii capsulare
  • Riscul de torsiune este și el prezent, mai ales în cazul implanturilor cu silicon anatomice, care se manifestă prin întoarcerea protezelor cu baza în sus
  • Pot apărea dureri și disconfort postoperator, mai ales în condițiile în care se optează pentru plasarea sub mușchiul pectoral a implantului din silicon

Probabil că acestea sunt cele mai mari riscuri pe care le poate întâmpina o persoană care optează pentru implanturile cu silicon, iar acest lucru contează enorm pentru oricine care dorește să fie pe deplin informat înainte de a lua o decizie definitivă.

Care sunt următorii pași?

Dacă reușești să depășești barierele sociale și să îți învingi teama de operație, atunci ești pregătită pentru o schimbare majoră în viața ta.

Primul pas pe care trebuie să îl faci după ce ai luat această decizie este să găsești un medic estetician cu experiență, precum Dr. Radu Panțuru, despre care poți afla mai multe de pe site-ul drpanturu.ro

După acest prim pas, trebuie să stabilești o întâlnire cu medicul, pentru a-i putea pune acestuia toate întrebările, inclusiv cât costă o operație de mărire a sânilor. După ce vei fi rezolvat aceste lucruri, totul se va desfășura normal, iar decizia ta va deveni realitate.

Ai încredere în dorințele tale!

Leave a Reply