Ce este VPS hosting si cum functioneaza acesta?

Atunci cand alegeti un host web de cele mai multe ori aveti de ales intre mai multe tipuri de gazduire printre care si gazduirea de tip VPS si de aceea in acest articol va prezentam mai multe despre acest tip de gazduire pentru a determina daca va este sau nu utila. Pentru mai multe informatii vezi detalii aici.

VPS hosting  este o abreviere de la termenul englezesc Virtual Private Server, si se face pe un server virtual. Un mediu de hosting de tipul VPS imita serverele dedicate intr-un mediu de gazduire partajat.

VPS Hosting este unul dintre mai multe tipuri de conturi de gazduire pe care le puteti alege de la firma de hosting cu care lucrati. Pentru a avea un site web pe web, trebuie sa aveti fisierele site-ului pe un server web. Instalarea si gestionarea unui server  pot fi etape costisitoare, dar si dificile.

Achizitionarea gazduirii web permite oricui sa inchirieze spatiu pe un server web, ceea ce face mai usor ca o persoana obisnuita sa aiba un site web deoarece trebuie doar sa incarce fisierele site-ului (nu este necesara configurarea serverului).

Toate cele trei tipuri de cont de hosting sunt similare in faptul ca acestea va dau un server web pentru a va pune site-ul. Ele variaza in modul in care sunt configurate, in ceea ce priveste caracteristicile pe care le ofera si nivelul de personalizare pe care il puteti avea cu fiecare. Consultati mai multe informatii despre diferitele noastre planuri si caracteristici VPS.

De ce este VPS Hosting diferit de Shared si Dedicated

Cu serverele dedicate, ati inchiriat un intreg server. Acest lucru este optim pentru persoanele care au trafic foarte mare pe site-urile lor sau trebuie sa-si configureze serverul intr-un mod foarte specific. Nu toata lumea are nevoie de un server web complet dedicat.

Daca incepeti doar cu site-ul vostru, puteti economisi o gramada de bani daca inchiriati o mica parte a serverului. Hostingul partajat este atunci cand va partajati o parte din server cu alti utilizatori si nu aveti tot serverul pentru voi.

Daca aveti in vedere un server dedicat si nu sunteti siguri daca este potrivit pentru voi, poate e mai bine sa obtineti gazduirea VPS.

Cum functioneaza VPS Hosting?

Tehnologia din spatele gazduirii VPS este similara cu cea a VMware sau Virtual Box. Aceste programe va permit sa rulati mai multe sisteme virtuale de operare pe o singura masina. De exemplu, desktopul vostru poate functiona pe Windows 7, dar puteti rula si alte sisteme de operare, cum ar fi Windows XP sau Linux, fara a fi nevoie sa reporniti computerul.

Planurile  de gazduire VPS functioneaza in acelasi mod. In timp ce avem un server fizic, putem rula cateva sisteme de operare virtuale diferite pe acel server. Fiecare sistem de operare virtual actioneaza ca si cum ar fi un server dedicat. Acest lucru va permite sa beneficiati de toate avantajele unui server dedicat la o fractiune din cost.

Fiecare mediu de gazduire VPS este denumit container, iar serverul fizic care este rezervat fiecarui container este denumit nod.

Leave a Reply