Bluzele UV, un accesoriu care a devenit obligatoriu pentru vacanță

Indiferent că urmează să pleci în vacanță pe una dintre însoritele plaje exotice, sau îți vei petrece concediul pe litoralul nostru, la mare trebuie neapărat să te asiguri că vei fi protejat împotriva razelor UV. În special dacă intenționezi să și practici un sport de apă.

Lucru deja știut, nici nu este nevoie să fie o zi extrem de însorită pentru ca pielea ta să aibe de suferit. Norii nu blochează ultravioletele, în timp ce nisipul și apa mării îți sporesc expunerea, reflectând razele direct pe pielea ta.

Astfel, indiferent dacă vrei doar să lenevești pe plajă și să înoți puțin, că mergi la pescuit sau te dai pe bicicletă, ori vrei să faci surf, kitesurf, windsurf, stand up paddle (SUP) sau orice alt sport de apă, asigură-te că îți iei toate măsurile de precauție împotriva razelor nocive ale soarelui.

Iar una dintre soluții este purtarea hainelor cu protecție UV:

  • Maieu UV
  • Bluze UV
  • Tricouri UV
  • Pantaloni UV
  • Salopeta UV

Importanța purtării bluzelor UV

Problemele pe care soarele le poate cauza pielii nu sunt deloc puține iar multe dintre ele nici nu sunt imediat sesizabile. În timp ce arsurile pot fi dureroase și usturătoare pe moment, alte consecințe ale expunerii la soare pot apărea pe termen lung și, de obicei, duc la probleme mai serioase, cum e cancerul de piele. Hainele cu protecție UV îți acoperă zonele sensibile ale corpului și îți oferă, astfel, o protecție sporită, poate chiar cel mai bun tip de protecție împotriva razelor ultraviolete de care poți avea parte.

De exemplu, sportivii cu experiență își acoperă în special gâtul, umerii, brațele, pieptul și abdomenul. Evident, folosesc și crema cu protecție solară pentru a-și proteja restul corpului de radiații – fața, în special, dar și mâinile sau picioarele. Nu uita, însă, că loțiunea trebuie reaplicată regulat pentru a nu te alege cu arsuri.

Cum alegi bluzele UV?

Ce trebuie să ai în vedere atunci când alegi articole de îmbrăcăminte care să te protejeze împotriva ultravioletelor este materialul folosit.

În general, cele de calitate sunt făcute dintr-o combinație de nylon și spandex, ori 100% din poliester. Sunt foarte rezistente și elastice, oferindu-ți libertate mare în mișcări, iar majoritatea pot fi folosite individual sau, dacă e cazul, peste costumul de neopren.

Tehnologia folosită pentru cusături este importantă, este de tip flatlock și asigură mai mult confort, deoarece acest tip de cusături nu irită pielea. În ce privește nivelul protecției oferite, majoritatea bluzelor sau tricourilor UV asigură o protecție UPF 50+.

Iar ce mai e util și plăcut la articolele anti-UV este că multe dintre modele sunt concepute cu tehnologia uscării rapide, astfel că nu vor rămâne ude mult timp după ieșirea din apă.

De ce să porți bluze cu protecție UV chiar dacă nu practici sporturi acvatice

Este foarte important de știut că bluzele UV sunt ideale nu doar pentru persoanele pasionate de sporturile de apă, ci și pentru persoanele cu diferite probleme ale pielii, pentru care expunerea la soare este interzisă. De altfel, nici pescarilor nu le prinde rău un astfel de echipament, având în vedere timpul petrecut de aceștia în bătaia razelor soarelui.

Ori, efectiv, oricine vrea să se protejeze atunci când merge la mare, indiferent de tipul de piele pe care îl are, poate apela la aceste produse. În special pentru copii, care au o sensibilitate mult mai mare la expunerea la soare.

Modele, mărimi pentru toată familia și prețuri promoționale poți găsi, de exemplu, pe shopextrem.ro sau în magazinul fizic ShopeXtrem din București, de pe Calea Moșilor, 122,  unul dintre cele mai mari magazine cu produse dedicate sporturilor de apă din țară.

Leave a Reply