Seo devine palpabil când lucrezi cu oamenii potriviţI

Mulți business owneri care apelează la servicii de optimizare SEO nu sunt foarte familiari cu acest domeniu. Știu că îi ajută cu promovarea site-ului în Google și… cam atât. Restul e treaba agenției specializată în Search Engine Optimization.

…sau nu!

SEO e un domeniu foarte complex. Nu există o rețetă universal valabilă pentru optimizarea website-urilor. Strategiile se construiesc în funcție de fiecare business în parte. Ceea ce înseamnă că, ori de câte ori ți se cere, trebuie să comunici cât mai clar și bine toate informațiile care stau la baza business profile-ului tău.

Iar dacă agenția de SEO cu care lucrezi nu pare atât de interesată să-ți cunoască compania, competitorii și publicul targetat, atunci nu lucrezi cu oamenii potriviți. Iar rezultatele SEO dorite s-ar putea să întârzie să apară.

CÂT DE DES TE ÎNTÂLNEŞTI CU CEI CARE FAC SEO PENTRU TINE?

Dacă agenția de SEO cu care lucrezi îți spune că nu este nevoie să stabiliți întâlniri lunare, cu siguranță nu ai făcut alegerea bună.

Argumente de genul „Noi suntem profesioniștii, lasă-ne să facem treaba pentru tine” nu sunt foarte convingătoare atunci când vine vorba de SEO. Cu alte cuvinte, frecvenţa întâlnirilor pe care le stabileşti cu cei care te ajută să îţi promovezi site-ul în Google este un factor cheie în drumul către succes.

De ce?

Oricât de bine ar stăpâni cineva tehnicile SEO, este imposibil să le aplice în avantajul tău fără să fie familiar cu business-ul pe care îl deții. Ca în orice relație B2B, e nevoie de mult schimb de informații, de o strategie construită împreună și, cel mai important, de înțelegere reciprocă.

Ceea ce se traduce prin întâlniri și discuții destul de frecvente și un grad ridicat de transparență.

CUM ÎȚI DAI SEAMA CĂ O AGENȚIE SEO E DE ÎNCREDERE?

Încrederea stă la baza oricărei relații de business. Mai ales în SEO, unde se pune problema unei investiții pe termen lung, a cărei rezultate depind de foarte multe variabile. Având în vedere că nu există o strategie SEO universal valabilă, ajustările se fac în funcție de caracteristicile business-ului tău.

Așadar, relația pe care o ai cu cei care fac SEO pentru tine trebuie să fie una strânsă și foarte solidă. Mai exact, pentru ca lucrurile să funcționeze, e nevoie de secrete de business împărtășite de ambele părți.

În timp ce ei trebuie să se familiarizeze cu:

 • profilul companiei tale
 • scopurile de business
 • specificul produselor / serviciilor pe care le vinzi
 • clienți targetați
 • competitor
 • piața pe care activezi

…tu trebuie să înțelegi foarte bine:

 • ce este SEO și cum se aplică
 • cum îți va ajuta business-ul să se dezvolte
 • ce fel de campanie va da rezultate pentru tine și cât va dura
 • ce face fiecare departament pentru tine
 • ce fel de relație trebuie să ai cu fiecare departament în parte
 • cum se calculează bugetul unei campanii SEO

Abia după ce ai pus toate aceste date în ecuație, lucrurile vor funcționa în avantajul tău. Veți putea avea o relație bazată pe comunicare și încredere și veți înțelege că, într-adevăr, shareing is caring. Cu alte cuvinte, dacă SEO este într-adevăr un must have al companiei tale, va deveni, în mod natural, un in-house.

Aşa că, în SEO, întâlnirile dese sunt cheia marilor succese!

Leave a Reply