Care sunt calitatile unui antreprenor in serie

Asumarea riscurilor. Acestea sunt cuvintele de baza dupa care isi dicteaza parcursul profesional un antreprenor in serie. Acesta este omul viitorului, este persoana care se pune in locul clientului pentru a-i afla nevoile si dorintele. Este persoana capabila sa ia esecul ca pe o lectie foarte importanta din care are ce invata.

Un antreprenor stie ca daca nu risca nu va castiga niciodata, ci va pierde lupta din start. Aceasta persoana va fi mereu gata sa isi assume riscurile meseriei, sa piarda si sa o ia de la capat cu aceeasi ambitie, determinare, incredere si incapatanare.

Este totusi un singur lucru de care se teme un antreprenor: acela de a privi in urma si de a vedea ca a avut o sansa pe care nu a fructificat-o la timp. Insa aceste regrete sunt rare, avand in vedere ca acestia sunt persoane foarte organizate care stiu cand este momentul potrivit sa investeasca si cand sa se opreasca.

Un antreprenor ca Andrei Ursachi  in serie va lua lucrurile de la capat ori de cate ori va fi nevoie pentru a ajunge in top si a reusi. Nu se lasa nicidecum intimidate de nereusite. Idei de afaceri sunt mereu si importante este sa le cresti potentialul. Sa fii creativ si sa vezi cum va arata viitorul.

Un antreprenor in serie este capabil sa recunoasca de la o prima privire asupra afacerii daca start-up-ul va fi sau nu profitabil. Astfel, un bun antreprenor este capabil sa faca un pas inapoi si sa evalueze afacerea intr-un mod obiectiv si va face totul ca la manual, chiar daca acest lucru inseamna automat si asumarea unor riscuri.

Antreprenorii sunt constienti ca nimeni nu le sta in cale atunci cand vine vorba de a-si duce obiectivele la bun sfarsit. Iar asta inseamna succesul unei afaceri pornite de la zero. In atingerea obiectivelor, un antreprenor in serie trebuie sa fie flexibil si deschis situatiilor ce ar putea sa ii scape de sub control la un moment dat.

Cuvintele dupa care se ghideaza un antreprenor de succes sunt: invata, actioneaza, construieste si repeta. Nu se poate spune ca este o meserie foarte usoara. Nu este, insa cu siguranta nu ai cum sa te plictisesti. Tot timpul trebuie sa fii la curent cu noutatile in domeniu, sa fii creativ, inventiv si sa ai idei revolutionare.

Ce trebuie sa stie un antreprenor

Un antreprenor de succes stie ce trebuie sa faca pentru a ajunge in varf. Acesta isi va imbunatati mereu strategia si activitatea. Dar, succesul se datoreaza in cea mai mare parte feedback-ului venit din partea clientilor. Antreprenorii de succes ii indeamna pe incepatori sa traiasca orice clipa la maxim si sa invete din absolut orice, mai ales din greseli.

Succesul vine odata cu munca depusa. Cu cat faci mai multe greseli, cu atat ai ocazia sa inveti cat mai multe lucruri pe care nu trebuie sa le repeti.

Leave a Reply