Ursitoare botez – traditia romanilor, personaje la petrecere

Desi traim in epoca moderna, urzitoarele pe care le cunoastem din povestile copilariei prind viata si sunt disponibile pentru parintii care urmeaza sa-si boteze copilul. Cu toate ca pentru majoritatea dintre noi ursitoarele nu mai au nicio semnificatie, azi este uimitor cat de multi parinti apeleaza la firme ce ofera ursitoare botez.

In timpul petrecerii de botez, acestea ii vor ura copilului toate cele bune, bineinteles in mod simbolic. Acest lucru inseamna ca vor ursi. In general ursitoare botez folosesc numele copilasului pentru a crea versuri frumoase, spectaculoase si aducatoare de voie buna. Conform traditiei exista trei ursitoare ce intruchipeaza iubirea, norocul si intelepciunea.

Petrecerile de crestinare sunt atat de complexe in ziua de azi incat orice parinte va dori sa aduca ursitoare botez pentru bebelusul cel mic. Ursitoarele botez sunt cele care fac ca petrecerea tematica sa fie mai colorata si mai animata, mai ales daca la petrecere participa si alti copiii mai mari. Dar, indiferent daca vorbim despre copii sa adulti, adevarul este ca toata lumea va fi atrasa de infatisarea si vorbele ursitoarelor. In plus, este amuzant sa vezi cum trei zane parca desprinse din tinuturi imaginare, danseaza si vorbesc atat de frumos pentru micutul sarbatorit. Spectacolul ursitoarelor nu este la voia intamplarii, ci bine croit in functie de cerintele parintilor si traditia simbolica.

Ursitoare botez – traditia romanilor

Aceasta traditie a ursitoarelor dateaza din vremuri foarte vechi. Conform credintelor populare, parintii asteptau semne din partea ursitoarelor prin care sa li se dezvaluie detalii despre destinul noului nascut. De fapt credinta provine din mitologia greaca, unde se vorbeste despre trei babe urate si rele. Romanii au ales sa transforme aceste fiinte in zane nemuritoare si bune. Acum un secol ei obisnuiau sa astepte cele 3 ursitoare botez la masa pentru ca se considera ca destinul bebelusului depinde in mare parte de ceea ce aveau zanele sa-i ureze.

Ursitoare botez – personaje la petrecere

Daca doriti ca petrecerea de botez sa fie animata de personaje de poveste, puteti solicita prezenta ingerasului, a zanei iubirii, zanei norocului, zanei intelepciunii si chiar a zanei celei rele. Dar cine si-ar dori prezenta zanei cele rele la botez? Ei bine, ultima ursitoare vine cu un rol comic pentru a asterne zambete pe fetele invitatilor. Desi nu se bucura de o buna reputatie, ursitoarea cea rea este amuzanta, imprevizibila si completeaza perfect intregul spectacol.

Ursitoare botez – cat costa prezenta lor la botez

In functie de cerinte si optiuni exista mai multe pachete din care parintii pot alege. Astfel cel mai ieftin pachet este de 300 de lei si include un spectacol realizat live, unic si foarte original, cu o sceneta in versuri de catre trei ursitoare bune. Pentru inca 70 de lei la botez cele trei ursitoare bune pot fi insotite de ursitoarea cea rea care are rol comic. In plus se asigura un tun de confetii cu petale florale. Daca parintii doresc ca textul sa fie personalizat cu numele lor, al nasilor si bunicilor pot opta pentru pachetul Gold. Acesta costa 450 de lei si pe langa serviciile standard include cadouri din partea ursitoarelor, precum si detalii legate de astrologia si meseria compatibila cu data nasterii celui mic.

Dar animatorii de la Paradisulpersonajelor.ro nu se opresc aici, ci pe langa ursitoare botez, ofera servicii extinse pentru participantii la botez: ateliere de creatie, muzica si dans, texte comice personalizate pentru tatici, fratiori si surioare, modelare de baloane pentru pitici, animator etc.

Leave a Reply