De ce sa alegi o casa din lemn si cine o ridica?

Tot mai multi romani se orienteaza dupa varianta caselor din lemn pentru ca ar fi mult mai avantajoase decat cele traditionale, asta din toate punctele de vedere. Cat este de adevarata aceasta afirmatie? Vom afla din randurile ce urmeaza, in care vom incerca sa prezentam avantajele de care au parte cei care locuiesc intr-o casa realizata din lemn.

Inainte de a lua orice decizie cu privire la acest subiect, documentarea reprezinta o etapa esentiala. Conteaza desigur si de unde ne informam. De preferat este sa punem in prim plan recomandarile celor care deja au beneficiat de acest tip de servicii deoarece deja au trecut prin toti pasii specifici.

Acest lucru ne-ar putea fi de folos atunci cand trebuie sa gasim firma constructii case de lemn care sa ne ajute la ridicarea casei mult visate. Pe cont propriu nici nu este indicat si nici in regula sa schitam proiectul acesteia. Parerea si ajutorul unui expert in acest sens este cea mai recomandata pentru ca va sti exact ce trebuie facut atunci cand se iveste orice tip de situatie problematica.

De ce sa alegi o casa din lemn?

Cu siguranta exista numeroase motive pentru care optam tot mai multi pentru acest tip de constructii, dar haideti sa vedem concret care anume sunt acestea.

Un prim motiv pentru care ar trebui sa faci o astfel de alegere o reprezinta faptul ca iti ofera un mediu de viata ecologic. Astfel, in construirea locuintei se foloseste lemnul in principal, acest fapt garantand un mediu 100% ecologic.

Avantajul de care ai parte atunci cand alegi o firma constructii case de lemn responsabila si profesionista, consta in posibilitatea de a personaliza lucrarea ta. Este cazul celor de la Litarh, un nume deja cunoscut pe piata din tara noastra in acest sector de activitate, care foloseste soft-uri de proiectare de ultima generatie. De asemenea, acestia realizeaza o colaborare stransa cu clientul in ceea ce priveste toate detaliile constructive in vederea obtinerii unui rezultat final de exceptie.

Mai mereu, romanii se impiedica de costurile ridicate ale facturilor si a preturilor destul de mari ale solutiilor de incalzire. O casa din lemn este o varianta destul de avantajoasa avand in vedere faptul ca, izolata corespunzator, mentine pentru un timp mai indelungat caldura in interior. Este o modalitate de a economisi la facturi. Spre deosebire de alte materiale de constructii, lemnul este printre putinele care poate sa asigure un ambient ideal in locuinta.

O optiune recomandata este mai ales pentru persoanele care doresc sa se stabileasca in zone supuse riscului de miscari seismice. Peretii unor locuinte din lemn vor absorbi cu eficienta vibratiile, socurile produse de aceste evenimente. Elasticitatea lemnului este cea care favorizeaza aceste reactii. Miscarile seismice sunt preluate mult mai eficient de catre imbinarile unor astfel de elemente constructive, comparativ cu ale celor clasice, realizare din caramida, calaburi, etc. Este valabil acest lucru, indiferent care ar fi directia de propagare a socurilor.

Mai sus sunt mentionate doar cateva dintre avantajele de care se bucura locuitorii unor case de lemn. Am mai putea mentiona ca aceste locuinte sunt mult mai spatioase, mai practice, ca transmit o stare generala de bine proprietarilor si alte astfel de aspecte.

Leave a Reply