Cum masuram eficienta separatoarelor de grasimi

Devenite o necesitate in marile unitati sociale, precum cantine, restaurante, scoli sau spitale, separatoarele de grasimi pot fi clasificate si in functie de tipul operatiunilor indeplinite. Astfel, exista separatoare pentru o functionare intermitenta a fluxului de reziduuri eliminate sau pentru folosirea pentru perioade mai scurte de timp, cu intreruperi.

Separatoarele Santura pentru curgere continua este folosita, de obicei, cu instalatiile de productie, in care se folosesc materii prime pentru procesare, cum ar fi industria de prelucrare a carnii sau a conservelor. Acest tip de separator este, de obicei, de capacitate mai mare fabricat din hotel sau din beton.

Retinerea unor cantitati mari de grasimi ese asociata in mod normal cu acest tip de separatoare, iar designul si constructia trebuie adaptate acestor cerinte. Trebuie spus insa ca, in afara de grasimi, separatoarele pot fi folosite pentru retinerea si separarea a numeroase alte tipuri de reziduuri, cum ar fi metalele pretioase, micile aschii de sticla, aschii din metal, ceara, ipsos sau var, par si scame, iar lista ar putea continua.

Iar in multe dintre situatii, produsele recuperate prin intermediul separatoarelor de acest gen au o cantitate apreciabila, ajungand sa amortizeze valoarea acestor dispozitive, judecand dupa valoarea produselor astfel retinute. Nu in ultimul rand, prevenirea canalizarilor infundate si costurile meri cu intretinerea conductelor sunt, daca nu eliminate total, reduse in mod substantial.

Pe de alta parte, designul oricarui separator, de rasimi sau de alte materiale, trebuie sa aiba incorporat un sistem clasic de retinere a materialelor solide.

Principiul este unul pe cat de simplu, folosind proprietatile naturale ale grasimlor, care au tendinta de a se separa de apa la viteze mici de curgere. In acelasi timp, apa este dirijata spre sistemul central de scurgere. Un separatir eficient rebuie sa aiba o sectiune transversala destul de larga, astfel incat viteza fluxului de materii care trece prin ea sa nu depaseasca capacitatea de separare a grasimilor.

De asemenea, fluxul de apa reziduala trebuie distribuit uniform pe intreaga sectiune transversala, astfel inca aceasta sa nu depaseasca punctul critic de separare. In proiectarea canalelor de scurgere si a dispozitivelor de captare, tehnicile folosite in ziua de astazi permit viteze mari de scurgere a apelor reziduale.

Acestea sunt capabile sa ofere atat fluxuri mari de separare a materiilor, cat si debite mari de scurgere a apelor reziduale, contribuind la asigurarea unui flux constant de productie pentru unitatile care au acest profil.

Diferenta o facem atunci cand introducem un separator in instalatii cu debite mici de scurgere, in care vedem cat de usor sunt retinute grasimile. Una peste alta, un separator eficient este cel capabil sa asigure eliminarea intregului flux de ape reziduale, cu retinerea intregii cantitati de reziduuri din aceasta.

Leave a Reply