De ce sa alegi un RCA ieftin?

In momentul in care vrei sa iti cumperi un autoturism, cu siguranta nu trebuie sa investesti toti banii pe care il ai in achizitionarea acestuia, pentru ca in momentul in care iti cumperi masina, trebuie sa iti mai ramana niste reserve de bani.

Acest lucru este extrem de important, pentru ca va trebui sa iti transcrii masina pe numele tau, iar aici vei avea de platit anumite taxe, plus ca, va trebui sa inchei si o polita de asigurare pe numele tau a masinii, care poate sa fie pe 6 luni sau pe 12 luni.

Asigurarea obligatirie RCA este fara doar si poate unul dintre factorii de care va tine cont un sofer in momentul in care isi va cumpara un autoturism.

Datorita faptului ca aceasta polita de asigurare RCA nu afecteaza cumparatorul in mod direct ci doar un tert, proprietarii de autoturisme de la noi din tara prefera de fiecare data cand trebuie sa isi reinoiasca polita, sa opteze pentru un rca ieftin, fara a mai fi interesati de solvabilitatea asiguratorului.

O astfel de polita de asigurare are rolul de a acoperi acele daune produse de catre contractantul politei unui anumit tert, in situatia in care asiguratul va fi gasit vinovat de producerea accidentului rutier.
In situatia in care accidental rutier produs este unul usor, fara a exista vatamari corporale, atunci se poate incheia intre cei doi soferi implicati in accident, o constatare amiabila.

Acest lucru inseamna ca, in urma constatarii amiabile, se va incheia un contract care se va depune de catre fiecare din soferii implicati in accident, la asiguratorul soferului vinovat, care va solicita competarea unui formular tipizat, necesar pentru eliberarea documentului de introducere in reparatie a autoturismului.

In situatia in care insa, accidentul rutier produs este unul mult mai serios, si exista si victime, atunci procedura este una asemanatoare, insa va trebui ca politia sa constate ceea ce s-a intamplat.

Ei bine, si daca polita de asigurare RCA pe care o cumparam, nu ne afecteaza cu nimic in situatia unei eventuale daune, atunci cu siguranta se merita sa ne indreptam atentia spre cea mai ieftina polita de asigurare de pe piata.

Cu siguranta, in cazul in care inchei o polita ieftina de asigurare RCA, nu inseamna ca ai ales un asigurator care sa nu fie de incredere, sau un asigurator neserios. Ba din contra, in momentul in care un asigurator este puternic pe piata, si din punct de vedere financiar are o foarte buna stabilitate, atunci isi poate permite sa le ofere clientilor polite RCA la preturi atractive.

Asadar, dupa cum se poate observa, poti sa inchei si o polita de asigurare RCA la un asigurator de top de pe piata, si sa beneficiezi de un pret atractiv, insa va trebui ca inainte de asta, sa te informezi putin si referitor la obiceiurile de plata ale asiguratorului, si la stabilitatea din punct de vedere financiar a acestuia.

Indiferent pentru ce asigurator optezi, si cat de ieftin sau cat de scump este RCA-ul, trebuie neaparat sa inchei o asemenea polita de asigurare.

Leave a Reply