Zodia Berbec – Caracteristici generale

Berbecul a apărut ca simbol pentru prima dată în Egiptul Antic. El reprezintă capul zeului Amun, considerat a fi conducătorul tuturor zeilor.

În mitologia greacă, berbecul reprezenta o ființă magică care i-a ajutat pe Phriux și Helle, copiii regelui Athamas și a zeiței Nephele, pentru a-i salva de răutatea și mânia mamei lor vitrege. Berbecul pe nume Crysomallos i-a purtat deasupra mării pe amândoi, dar Helle cade în timpul călătoriei, supraviețuind doar Phriux. Ajungând în Colchida, băiatul dăruiește berbecul fermecat regelui acestei țări.

După alte versiuni, jupoaie berbecul și îl jertfește zeilor drept mulțumire, întinzând blana sa care, în bătaia razelor, se preface în aur curat. Alteori, lâna de aur devine scopul călătoriei efectuate de Iason și de argonauți. Zeus, regele zeilor, a plasat berbecul (krios în grecește) pe cer și i-a dedicat această constelație, aflată între Pești și Taur, lui Iason. Este una dintre cele mai mici și mai puțin vizibile ale zodiacului ceresc; stelele sunt poziționate în așa fel încât să prefigureze forma unui berbec. Berbecul este primul semn al zodiacului, marcând trecerea la primăvară și începutul unui nou ciclu de viață.

Personalitate

Născuți primăvara, sunt indivizi cu o vitalitate surprinzătoare. Sunt înclinați spre riscuri, inițiative și idei originale. Din punct de vedere stilistic, tind să fie extremiști. Fie conservatori, fie extravaganți. Deschizători de drumuri în multe domenii și oameni de știință dispuși să-și asume riscuri ieșite din comun. Această capacitate a berbecului de a-și asuma riscuri provine dintr-un soi de inconștiență perfectă.

Nativii acestei zodii sunt guvernați deseori de sentimente, însă puterea lor emoțională îi poate ajuta să-și îndeplinească unele obiective pe plan social și profesional.

Forța planetară este maximă pe harta astrală, fapt ce duce la creșterea importanței contactelor sociale și a ajutorului din partea celorlalți.

Zodie de foc, guvernată de planeta Marte, cea care sporește energia fizică, agresivitatea, curajul, îndrăzneala și vitalitatea, dar și imprudența, gelozia, asprimea, brutalitatea, violența, nervozitatea și spiritul răzbunător.

Au simțul umorului foarte dezvoltat și dau dovadă de curaj și dinamism, fiind una dintre zodiile cele mai active din horoscop. Berbecul nu are răbdare, nu este tolerant, și este total lipsit de tact, fapt care îi afectează relațiile cu cei din jur.

Carieră

Mediul profesional este în general unul armonios, iar influențele planetare sunt favorabile atingerii obiectivelor, dar uneori se întâmplă să existe anumite tensiuni din cauza existenței unor conflicte de interese. Entuziasmul este unul dintre punctele forte care îi ajută în carieră, mai ales dacă își alege o meserie care îi place foarte mult. Spiritul de inițiativă și spiritul de echipă sunt alte calități importante pe care le are berbecul. Are o puternică dorință de a-i conduce pe ceilalți și energia sa pozitivă îi atrage pe cei din jurul său. Sunt competitivi și foarte ambițioși.

Dragoste

Pasionali, adoră provocările și se lasă ușor duși de val, fără să pice prea mult pe gânduri. Nu au capacitatea de a-și ascunde adevăratele sentimente și nu se pot preface cu ușurință. Sunt caracterizați de mult elan, de sinceritate și de loialitate. Predominant activi, sunt curajoși și plini de îndrăzneală în relațiile cu partenerii de viață.

Energia lor și impulsivitatea sunt alte două trăsături care îi caracterizează pe berbeci. Nativii acestei zodii tind să fie autoritari de multe ori și agresivi în relațiile cu cei dragi și nu analizează lucrurile în profunzime, dând dovadă de multă superficialitate. De multe ori se aruncă cu capul înainte, în vâltoarea sentimentelor, fără să acceseze latura rațională, adesea fac alegeri greșite.

Sănătate

Debordând de energie, vigoare și vitalitate, berbecul poate avea de suferit de pe urma imprudențelor sale și a exceselor. Deși este rezistent și are o sănătate de fier, prezintă o zonă sensibilă – capul. Astfel că migrenele, cefaleele, afecțiunile căilor respiratorii și ale ochilor îl pot supăra frecvent. Excelează în orice activitate fizică, sportul fiind un domeniu foarte ofertant pentru el.

Sunt predispuși la răniri, în special în zona capului. Au nevoie de vitamina B12 și de un aport corespunzător de fier, așadar din dieta lor nu trebuie să lipsească salata, spanacul, urzicile, broccoli, măghiranul, menta, etc. Uneori pot avea oscilații ale tensiunii arteriale.

Zodia Berbecului este una dintre cele mai mai vesele zodii, dacă-i valorificăm calitățile și îi acceptăm defectele, putem construi o conexiune puternică cu un partener de viață, prieten sau rudă. Pentru a afla horoscopul zilnic al acestei zodii, puteți consulta site-ul Zenivers.ro.

Leave a Reply