Care sunt pietrele pretioase si semipretioase albastre?

Faptul ca femeile au dezvoltat odata cu trecera timpului o adevarata pasiune pentru bijuterii, cu siguranta nu mai mira pe nimeni, la fel cum nici faptul ca daca ar avea la dispozitie, doamnele si domnisoarele ar cheltui o adevarata avere pentru a-si putea cumpara astfel de bijuterii.

Ei bine, atunci cand vine vorba despre bijuterii, cele mai indragite de catre femei sunt cele prevazute cu pietre pretioase si cele prevazute cu pietre semipretioase, dat fiind faptul ca acestea au o valoare de piata foarte mare.

Se pot gasi pietre de acest gen in mai multe culori, dar este important de mentionat faptul ca o foarte mare parte dintre femei isi va indrepta atentia spre bijuteriile prevazute cu pietre pretioase si pietre semipretioase albastre.

Despre aceste pietre, atat egiptenii antici, cat si alte civilizatii din acele timpuri, considerau faptul ca pietrele semipretioase pot avea o serie importanta de beneficii asupra sanatatii oamenilor.

In prezent insa, aceste pietre nu mai sunt cumparate in ideea ca pot aduce o serie importanta de beneficii asupra sanatatii, ci sunt cumparata pentru ca persoanele care le poarta sa impresioneze prin stil si eleganta, sa ofere senzatia ca au o situatie financiara foarte buna.

Din categoria pietrelor semipretioase albastre, putem sa amintim in primul rand Acvamarinul, care are culoarea oceanului, si care trebuie sa fim realisti si sa recunoastem faptul ca este una dintre cele mai frumoase pietre semipretioase care se poate gasi.

Aceasta piatra semipretioasa este asociata cu o serie impresionanta de superstitii, precum cele ca ar ajuta foarte bine sistemul digestive, sau ca ar rezolva problemele de vedere sau problemele dentare. Unii considera ca aceste pietre sunt aducatoare de noroc, altii in schimb o folosesc pentru ca se spune ca detine forte pozitive si poate aduce multa fericire persoanei care o poarta.

Ametistul este iarasi o piatra semipretioasa albastra, pe care cei superstitiosi o cumpara pentru ca se spune da aduce curaj si putere. Alte persoane cu o situatie financiara buna, achizitioneaza aceasta piatra pentru ca se spune despre ea ca are efecte miraculoase de vindecare, sau pentru ca piatra poate sa induca pacea si creativitatea.

Deasemenea, ametistul poate sa fie un cadou ideal pentru persoanele care sufera de tot felul de dependente, tulburari de personalitate sau anexitate.

Kyanite este o alta piatra pe care o poti cumpara, iar numele sau provine de la cuvantul din limba greaca “kyanos” care inseamna albastru. Despre aceasta piatra se spune ca ar fi aducatoare de pace si de calm, si ca sustine meditatia.

Lapislazuli este o alta piatra foarte pretioasa, al carui nume provine de la termenii lapis care in limba Latina inseamna piatra, iar lazulum care inseamna albastru. Aceasta piatra a fost cunoscuta si sub denumirea de piatra soarelui sau piatra raiului, iar despre culoarea sa nu cred ca mai trebuie mentionat faptul ca este albastra.

Aceasta piatra a fost extrasa inca din mileniul 3 inainte de Hristos, in Afganistan, iar mai apoi s-au gasit zacaminte chiar si in Siberia.

Ei bine, acestea ar fi cele mai cunoscute pietre pretioase si semipretioase albastre, pe care ai putea sa le gasesti.

Leave a Reply