Scolile private vs. scolile publice

Dezbaterea scoala privata vs. scoala publica pare o poveste atat de veche ca si timpul. Probabil pentru ca oamenii au dezbatut ani de zile despre beneficiile si dezavantajele lor. Cu toate acestea, in timp ce ambele au avantajele lor, nici una nu este neaparat mai buna decat cealalta. Iata o examinare a scolilor private si publice si cum sa-ti dai seama care ar fi mai potrivita pentru un student. Pentru gradinita particulara sector 1, intra pe Teddybar.ro.

Educatia privata.

Va ganditi la scoala privata? Nu sunteti singuri. Potrivit Centrului National pentru Statistica Educationala, 5 milioane (aproximativ 10%) din studentii din S.U.A. frecventeaza scoli private. Elevii si parintii pot alege sa mearga la scoala privata din mai multe motive, printre care religia, dorinta de educatie pentru un singur sex, precum si experienta unui curriculum mai flexibil, despre care sunt cunoscute scolile private.

Intrucat scolile private sunt finantate in mod independent, parintii si tutorii scolilor private platesc taxe, ceea ce duce la finantarea scolii in plus fata de alte facilitati. Dar, spre deosebire de scolile publice, scolile private isi pot crea curriculum-ul propriu, care poate fi atat un avantaj, cat si un dezavantaj, deoarece aceasta independenta poate promova standarde mai scazute.

In plus, scolile private nu trebuie sa aiba cadre didactice certificate, care sa fie, de asemenea, riscante, iar daca un copil are nevoi speciale, programele de nevoi speciale nu sunt intotdeauna disponibile prin intermediul institutiilor private. Cu toate acestea, scolile private garanteaza o dimensiune mai mica a clasei, deoarece sunt exclusive si necesita admitere speciala.

Conform datelor de nisa privind toleranta, scolile private sunt mult mai probabil sa accepte elevii din grupurile minoritare si sa fie mai pregatite sa combata agresiunile cu campanii anti-agresiune. In plus, liceele private sunt cunoscute pentru a produce scoruri de test standardizate mai bune.

Educatia publica.

Aproape 50 de milioane de studenti se inscriu in scolile elementare si secundare publice din Statele Unite, potrivit Centrului National pentru Statistica in Educatie. Majoritatea oamenilor ar putea presupune ca scolile private ar fi mai bune decat scolile publice datorita ofertelor lor unice si claselor mai mici, dar asta nu este neaparat asa.

De fapt, unele scoli publice, cum ar fi scoli charter, ofera avantajele scolilor private (curriculum flexibil, scutire de reglementare), fara costul de scolarizare al unei scoli private. In mod similar, acestea sunt scoli publice care au standarde academice ridicate si admitere competitiva, cum ar fi scolile private.

Dar, spre deosebire de omologii lor privati, scolile publice au dimensiuni mai mari de clasa si nu dispun de prea multa flexibilitate atunci cand vine vorba de curriculum. In plus, acestea au mai multa birocratie in ceea ce priveste reglementarile si regulile.

Cel mai mare avantaj al unei scoli publice vs. o scoala privata, este economisirea de bani. Scolile publice sunt gratuite – nu sunt necesare taxe de scolarizare. De asemenea, spre deosebire de scolile private, scolile publice au un set de standarde pe care trebuie sa le respecte, cu cadre didactice certificate de stat si programe de educatie speciala pentru studentii care invata diferit de ceilalti.

Si, in ciuda faptului ca utilizatorii de nisa raporteaza scolile private ca fiind mai acceptabile, scolile publice sunt in mod semnificativ mai diverse, astfel incat scolile private ar putea masura toleranta la o scara mai mica, mai putin unica.

Leave a Reply