Scurt istoric al tricourilor

In ceea ce priveste tricourile, nu cred ca mai este pentru nimeni un secret faptul ca ele sunt articolele de vestimentatie cele mai indragite de catre toata lumea.

Indiferent ca aruncam o privire in garderoba unui copil, sau a unui adult, indiferent ca discutam despre femei sau despre barbati, tricourile sunt piese vestimentare de baza, pe care fiecare dintre noi le avem in garderoba.

Tricourile pot sa fie confectionate din mai multe tipuri de materiale, cum ar fi bumbacul de exemplu, sau din tot felul de firbe textile, insa recomandarea tuturor specialistilor este sa se opteze mai mereu pentru tricouri din bumbac.

Modele de tricouri de asemenea se gasesc foarte multe, de la tricourile Polo, la tricouri mulate sau la tricouri cu gulerul in V, insa sunt si persoane care aleg sa poarte tricouri cu mesaje sau tricouri personalizate, care pot sa fie achizitionate chiar si de pe Tricouri-Misto.ro.

Si daca tot am adus in discutie tricourile personalizate, trebuie mentionat faptul ca tricourile inainte de a deveni cele mai indragite articole de vestimentatie, au avut o istorie tumultoasa.

Se pare ca stramosul tricoului ar fi o piesa vestimentara destul de sexy, pe care o putem vedea in filmele cu scene ridicule de prin secolul al XlX-lea, iar aceste pies ear fi lenjeria de corp alcatuita dintr-o singura piesa, cu nasturi presarati in zone strategice.

Oamenii care purtau aceasta piesa vestimentara si care lucrau la temperature ridicate, au decupat tinuta in doua piese, ceea cea a rezultat o imbracaminte in forma de T, iar de aici vine si cuvantul T-shirt.

Tricourile au inceput sa fie populare in armata americana mai apoi, atunci cand soldatii au inceput pe sub uniforme sa poarte astfel de articole vestimentare ca si lenjerie de corp, insa in timpul liber, soldatii purtau tricourile la vedere, iar combinatia vestimentara mai cuprindea pantalonii militaresti si bocancii.

Este important de mentionat si faptul ca primul brand care a dus tricourile in industrie, si care a scos primele astfel de tricouri pentru armata americana este Fruit of the Loom, iar acesta este cunoscut si astazi ca fiind unul dintre brandurile de top care personalizeaza textile.

Tricourile la inceput erau albem insa nu a trecut mult timp pana cand tricourile albe au inceput sa fie inlocuite cu tricourile colorae si in diferite culori, insa cu toate astea, tricourile au fost totusi purtate pe dedesupt, si au reusit cu greu sa castige teren in fata camasii. Mai apoi au aparut tricourile cu decolteu in V, anume confectionate pentru a putea fi purtate pe sub camasa.

Ei bine, incetul cu incetul insa, tricourile isi incep ascensiunea, iar de pe la inceputul secolulul al XX-lea, au inceput sa fie din ce in ce mai des intalnite in sifonierele barbatilor.

Nu a mai durat insa mult timp pana cand au aparut si primele tricouri personalizate, iar unul dintre primele astfel de tricouri este cel al Air Corps Gunnery Scchool, din anul 1942, care si acum poate sa fie gasit pe diferite site-uri, iar din acel moment au inceput sa apara din ce in ce mai multe tricouri personalizate.

Leave a Reply