Teava cupru 15×1 versus instalatii ieftine

Atunci cand demaram un proiect de construire a unei case, sau atunci cand avem nevoie de imbunatatiri ale unei case gata construite, primul lucru pe care il avem in vedere este bugetul bugetul ne dicteaza ce produse sa folosim, in ce masura si in ce fel, deoarece in definitiv si resursele alocate sunt limitate.

Totusi, atunci cand vine vorba despre instalatii, ar trebui sa avem in vedere dispunerea unui buget generos, deoarece in cazul acestor lucrari trebuie sa primeze calitatea in detrimentul pretului. De aceea poate ca o teava cupru 15×1 sau de alta dimensiune ar trebui preferata in detrimentul uneia mai ieftine, deoarece considerentul sigurantei este important.

O teava cupru 15×1 s-ar putea sa para mai costisitoare decat o teava realizata din alt material. Totusi, in ciuda pretului, caracteristicile materialului ar trebui sa ne spuna multe lucruri despre acesta, si ar trebui sa ne convinga de faptul ca astfel de tevi sunt cu mult mai durabile decat cele obisnuite.

Un caz particular al durabilitatii poate fi considerat in cazul polipropilenei, acolo unde durata de viata este in anumite cazuri mai mare decat in cazul cuprului.

Si totusi pretul nu este masura corecta prin care poti determina daca o teava cupru 15×1 reprezinta o investitie corecta. Poate ca pentru unii utilizatori conteaza ca ansamblu ideea de cheltuiala totala. Insa, privind defalcat, fiecare element in parte isi aduce aportul de avantaje pe care nu le putem schimba sub nicio forma.

Putem vorbi despre modul de comportare a cuprului atunci cand intra in contact cu apa cu temperaturi ridicate, iar acesta este unul dintre cazurile cele ma importante deoarece de cele mai multe ori acesta este testul de rezistenta.

Practic apa rece influenteaza in prea mica masura comportamentul unei tevi, insa atunci cand aceasta depaseste o anumita temperatura, deja intrebarile incep sa apara. Din fericire, cuprul este un materiale foarte bun din acest punct de vedere.

El nu permite contractii si dilatari si, fiind un material natural, este destul de dur si durabil in acelasi timp. Tevile de cupru pot fi folosite astfel in instalatii de incalzire, la nivelul racordurilor de centrale termice, dar si in cazul instalatiilor uzuale de alimentare, cum ar fi cazul caloriferelor, spre exemplu.

Cuprul devine astfel un material cu utilizare la scara larga, preferat de catre majoritatea utilizatorilor, dar si de catre majoritatea proiectantilor sau executantilor de proiecte de instalatii. Rasounsurile sunt simple si se bazeaza in mare parte pe toate abilitatile materialului, pe avantaje si fireste si pe baza criteriului estetic, care in mod cert nu poate fi negat.

Instalatiile raman totusi in registrul sigurantei. Mai bine dai un ban in plus si stii ca pe parcursul intregului sezon (si nu numai) stai relaxat, decat sa te chinui de nenumarate ori sa peticesti tevile care nu pot face fata solicitarilor. Pentru ca in definitiv instalatiile sunt menite sa functioneze fara ca noi sa le influentam si fara sa intervenim prea des asupra lor. Iar pentru a realiza acest lucru, instalatiile de cupru sunt exact ceea ce iti trebuie.

Leave a Reply