Tot ce trebuie sa stim despre spalarea automata a rufelor

Indiferent de cat de multe lucruri ai de spalat la masina, intotdeauna parca mai este ceva ce ai uitat pe raftul cu haine ori in dulapul cu lenjerie.

In cazul in care ai probleme cu masina de spalat washer este un service specializat ce ofera in mod eficient reparatii masini de spalat in Bucuresti si in Ilfov. Potrivit studiilor, o familie obisnuita spala rufe la masina cam de 400 de ori pe an, in medie, ceea ce reprezinta practic mai mult de o data pe zi.

Sunt insa cateva trucuri simple, care ne pot ajuta sa spalam rufele la masina mai bine si mai rapid. In primul si in primul rand, e bina sa identificati din timp petele, pentru a va asigura ca rufele dumneavoastra nu vor iesi tot murdare din masina.

Din acest motiv, specialistii sustin ca pretratarea rufelor este esentiala. Nu este nimic neobisnuit sa aveti la indemana un recipient cu pulverizator sub chiuveta, iar atunci cand introduceti rufele in masina sa aplicati putin peste petele persistente, dupa care sa clatiti putin cu apa curata.

In al doilea rand, verificati detergentul, pentru a vedea daca acesta este cel potrivit pentru masina dumneavoastra de spalat. Unele masini, mai vechi, pot folosi detergentii pudra, insa exista si dintre cele mai moderne, care folosesc asa-numitii detergenti HE (prescurtarea de la High Efficiency), care folosesc mai putina apa si fac mai putina spuma.

Nu in ultimul rand, masurati cu precizie cantitatea de detergent pe care o folositi, care se dozeaza de obicei in functie de cantitatea de rufe. Pentru o dozare corecta, folositi instructiunile de pe ambalajul detergentului. Pe de alta parte, este bine de stiut ca folosirea unei cantitati mai mari de detergent nu va face rufele dumneavoastra si mai curate.

Mai mult, acest lucru poate fi, dimpotriva, un magnet pentru murdarie, rufele devenind lipicioase si rigide. De asemenea, fiti cumpatati in folosirea detergentului lichid, pe care multi oameni au tentinta sa il foloseasca in exces. Spre exemplu, loturile mici de rufe, foarte putin murdare, nu au nevoie de detergent in exces.

Pe principiul „divide si cucereste”, este indicat sa separam rufele albe, cele inchise la culoare si cele colorate. De asemenea, nu ar fi rau sa intoarceti pe dos rufele colorate, pentru a le pastra stralucirea si dupa spalare. Mai apoi, introduceti rufele delicate in plase speciale, pentru a nu se agata unele de altele in timpul spalarii.

Incarcati masina, pe cat posibil, aproape de capacitatea ei maxima, mai ales daca aveti o masina mai veche. Acest lucru va poate ajuta la economisirea unei cantitati impresionante de apa, pe parcursul unui an.

Pe de alta parte, nu este bine nici sa indesati masina pana la refuz, pentru ca rufele au nevoie cde spatiu pentru a putea fi spalate si stoarse, pentru o eficienta maxima a acestui proces.

Leave a Reply