Ce tipuri de ambalaje pot fi fabricate?

Ambalajele s-au diversificat foarte mult, din punct de vedere functional si al materialelor din care sunt fabricate, de exemplu: ambalaje din carton, din hartie, ambalaje din plastic, ambalaje din sticla, din lemn, sau ambalaje pentru flori, ambalaje alimentare, pentru cosmetice, pentru protectie, ambalaje personalizate, termoizolante, industriale, etc.

Dupa tipul ambalajului exista urmatoarele ambalaje: lazi, cutii, borcane, saci, containere, pungi, bidoane, etc. Dupa natura produsului ambalat, ambalajele sunt pentru produse alimentare, industriale sau pentru produse periculoase.

Dupa domeniul de utilizare sunt ambalaje de transport, de prezentare sau de desfacere, iar dupa natura de utilizare sunt recuperabile si nerecuperabile. Dupa sistemul de confectionare sunt ambalaje fixe, demontabile sau pliabile. Dupa sistemul de inchideree sunt etanse, inchise sau deschise.

La Schoeller Allibert sunt fabricate acest tipuri diverse de ambalaje, pentru ca este o mare companie de top in industria de ambalare. Costurile ambalajelor sunt influentate de materialele folosite. Pentru costuri de transport si ambalare reduse, puteti sa va bazati pe Schoeller Allibert.

Unele dintre cele mai folosite materiale sunt materialele plastice, pentru ca au multe avantaje dintre care amintim: sunt usoare, nealterabile, impermeabile, izoleaza foarte bine, preturi mici, aspect de prezentare placut, etc. Dintre materialele plastice cele mai folosite sunt polietilena, polipropilena, polistirenul, clorura de vinil, materiale usoare, rezistente, stabile la temperaturi extreme.

Iata si cateva tipuri de ambalaje si utilizarea acestora:

  • pungi, saci, sacose din plastic folosite pentru ambalarea si transportul produselor alimentare, chimice, farmaceutice, etc.
  • caserole din polistiren folosite pentru depozitarea produselor alimentare, de patiserie, a semipreparatelor, si pentru pregatirea alimentelor la cuptorul cu microunde
  • lazi din plastic cu forme si dimensiuni diferite folosite ca ambalaje pentru legume si fructe, pentru sticle de bere, pentru carne si mezeluri
  • cutii de capacitate mica pentru ambalarea produselor semipreparate sau a produselor lactate sau cosmetice, vopseluri
  • butelii si flacoane pentru produsele lichide alimentare sau pentru solutiile chimice, detergenti
  • tuburi deformabile pentru creme si unguente din industria farmaceutica si cosmetica, sau pentru produsele pastoase.

In productia de la aceasta mare companie, ambalajele din plastic reprezinta o mare parte pentru ca sunt extrem de necesare, fie in domeniul casnic, fie in cel industrial. In domeniul casnic, ambalajele din plastic sunt prezente in casele oricarei gospodine, pentru impachetare, pentru depozitare sau pentru transport, fiind diverse modele de forme diferite, de obicei transparente, dar si unele colorate.

Sunt preferate ambalajelor din alte materiale, in primul rand pentru ca sunt mai usoare. In domeniul industrial, aceste ambalaje sunt folosite de catre anumite companii pentru depozitarea sau transportul produselor chimice, a unor anumite produse periculoase, a produselor chimice, deci trebuie sa fie fabricate etans.

In viitor, productia de ambalaje din plastic se va mentine pe aceeasi linie ascendenta, demonstrandu-si utilitatea si necesitatea in atat de multiple domenii, costurile se vor reduce, iar modelele vor fi din ce in ce practice si mai eficiente, pentru a satisface nevoile clientilor individuali sau ale marilor clienti industriali. Ambalajele din plastic se vor diversifica din ce in ce mai mult in viitori ani.

Leave a Reply