Aparat de alungat șobolanii

Putem număra deja pe degete zilele rămase până la Crăciun așa că, firește, am început să ne pregătim sufletul și locuința pentru cea mai frumoasă sărbătoare din an. Începem curățenia generală așa ca înainte de sărbători, însă e posibil să existe câteva lucruri care să ne dea de furcă și anume: prieteneii noștrii șobolanii care nu se mai dau plecați.

Ehe, acum serios vorbind, ce șobolan ar mai vrea să plece dintr-un adăpost atât de cald și primitor care-i oferă toate condițiile pentru un trai bun, sau cum am zice noi oamenii: un hotel all inclusive. Căldură da, mâncare, din belșug, mai ales acum că vin sărbătorile, și loc să-și facă de cap! Ce șobolan întreg la minte ar pleca de aici? Nici unul, firește! Cu toți vor să-și petreacă sărbătorile împreună cu familia într-un mediu așa de primitor și cald.

O fi pentru ei un mediu primitor și cald, dar pentru tine șobolanii sunt o problemă destul de mare pentru că produc o mulțime de probleme pe lângă casa omului! Fac foarte multă mizerie, iar într-o astfel de perioadă ai vrea ca gospodăria ta să arate impecabil, fac și zgomote urâte care e posibil să-ți perturbe liniștea somnului sau să-ți sperie colindătorii și mai sunt și transmițători de microbi și boli!

Știm că vrei să faci fapte bune de sărbători și să fii drăguț cu toate viețuitoarele, dar când vine vorba de șobolani, ar trebui să te gândești mai bine.

Deci, ce este de făcut? Trebuie să porți o discuție cu șobolanii și să speri că poate vor pleca, pe cale amiabilă, vor înțelege poate de vorbă bună că ar trebui să-și găsească alt adăpost Crăciunul acesta. Trebuie însă să fii tare și să nu te lași impresionat de lacrimile lor de crocodil (sau de șobolani mai bine zis) și nici șantajat emoțional!

Vor încerca să te corupă cu faptul că au mulți copii, o familie numeroasă (la cât de repede se înmulțesc rozătoarele nici nu e de mirat) și te vor ruga să nu-i alungi! Dar toate astea sunt doar minciuni și nu trebuie să te lași impresionat. Pentru că șobolanii trebuie să plece din locuința ta cât mai repede cu putință.

E posibil ca să nu găsești nicio pisică disponibilă să te ajute în astfel de momente grele, pentru că e o perioadă destul de aglomerată și la ele, așa că rămâi fără soluții. Sau nu! Poate ar trebui să încerci aparatele contra șobolanilor ce funcționează pe bază de ultrasunete! Ce? Încă nu ai auzit de acestea?

Sunt cea mai simplă metodă prin care poți scăpa de micii musafiri nepoftiți care-ți fac zilele fripte! Ce trebuie să faci? Trebuie doar să  pui aparatul în priză și să-l lași să-și facă treaba. Acesta va funcționa și va avea două luminițe ce se vor aprinde alternativ așa că îl poți folosi și ca ornament de Crăciun, de ce nu! În doar câteva zile toți dăunătorii îți vor părăsi locuința și vei putea să-ți petreci sărbătorile de Crăciun în liniște, alături de cei dragi!

Leave a Reply