Evitati cele mai frecvente accidente auto – sfaturi de la firma de inchirieri masini

1. Accidente auto din cauza drumurilor necorespunzatoare. Nu conteaza daca sunteti la volanul unui 4x 4 sau a unui SUV. Daca dati intr-o groapa mare, exista mari sanse sa faceti accident. Daca drumul este plin de gropi riscati sa stricati masina sau sistemul de suspensie. Romania este o tara foarte frumoasa dar din pacate inca sunt multe drumuri cu gropi, denivelari si alte probleme. De aceea este important sa respectati limitele locale de viteza atunci cand mergeti in vacanta sau cand calatoriti in interes de serviciu. Conduceti cu prudenta!

Se discuta destul de mult in ultima vreme despre drumurile din Romania si masina potrivita pentru ele. Exista foarte multe pareri conform carora cea mai buna masina pentru drumurile de la noi din tara ramane Dacia Logan sau Dacia Duster. De altfel, aceste doua modele sunt unele din cele mai solicitate din portofoliul firmelor de inchirieri masini. Este usor de inteles acest lucru. Dacia Logan este o masina inalta, mai robusta, numai buna pentru drumurile denivelate. Este cat de cat confortabila, desi evident nu o putem compara cu alte masini din clase mai avansate. Dar un lucru este sigur: Dacia Logan si Dacia Duster sunt cele mai ieftine autoturisme disponibile pe site-ul de inchirieri masini.

2. Motociclete si biciclete. Un alt motiv comun pentru care au loc frecvent accidente auto este legat de ne-observarea unui biciclist sau motociclist in apropiere (mai ales daca se afla in partea dreapta). Cand vreti sa mergeti la o firma de inchirieri masini pentru a va planifica vacanta, este indicat sa alegeti un model care sa va ofere confort dar mai ales vizibilitate buna asupra traficului. Adevarat ca azi mai toate masinile moderne ofera acest lucru, dar exista inca o multime de persoane care prefera o masina sau alta datorita avantajelor legate de securitate si vizibilitate. Sunt unele masini ale caror producatori au fost mai atenti la acest capitol. Indiferent de situatie pentru a evita accidentele auto cu biciclisti si motociclisti asigurati-va ca banda e libera atunci cand vreti sa faceti trecerea dintr-o parte in alta (sau o curba).

3. Prea aproape de masina din fata. Poate parea suprinzator dar multe acidente au loc pentru ca soferii nu pastreaza o distanta corespunzatoare fata de masina aflata in fata lor. Daca aveti si viteza mare atunci riscul de accidente este considerabil sporit. Prin urmare, pastrati intotdeauna un spatiu suficient de mare intre masina din fata si botul masinii dumneavoastra.

4. Vreme nefavorabila. Un procent semnificativ al accidentelor rutiere au loc din cauza vremii nefavorabile. Pe cat posibil incercati sa evitati sa conduceti atunci cand este furtuna sau ninsoare puternica. Pe de alta parte, daca v-ati propus sa apelati la serviciile de inchirieri masini si sa plecati in vacanta de iarna, luati-va toate masurile de siguranta. Si cel mai important, alegeti o masina pe care sa va puteti baza – un model suficient de puternic si de spatios, cu optiuni de confort sporit si vizibilitatea foarte buna in oglinzi. In plus, nu uitati sa conduceti prudent cand ninge sau cand este ceata.

Leave a Reply