Site-urile specializate tot mai des o solutie

Bazarul revine din nou la moda. Daca pana la finalul anilor 2000 a merge la bazar insemna a nu spune nimanui acest lucru, astazi, oamenii se trezesc dis de dimineata si chiar se eticheteaza cu prezenta intr-un astfel de loc.
Norocul internautilor este ca astazi exista astfel de bazare si in online, numai ca produsele sunt noi pe astfel de site-uri.

In prezent, au din ce in ce mai mare succes bazarele specializate pe domenii: de sanatate, electrice, tehnice sau agricole.

Recent am dat in online de un bazar plin de produse ce pot reprezenta pasiunea oricarui barbat.
De la masini de taiat sau frezat, flexuri, truse de chei, motocositoare, masini de gaurit ori insurubat, pistoale de vopsit, scule penumatice, unelte de mana, pana la utilaje de constructii, toate la preturi mai mici sau mai mari, de firme cunoscute sau mai putin celebre, toate le poti gasi pe www.tehnicbazar.ro.

Astazi, romanii prind din urma trendul european si aleg sa cumpere tot mai mult din online in contextul in care timpul acestora le este limitat. Ce se intampla atunci cand cumperi de pe astfel de site-uri? Nu mai stai la coada, gasesti oferte mai multe decat cele dintr-un show-room fizic, nu dedici timp deplasarii si nici nu esti agasat de vre-un vanzator care ti-ar putea strica ziua prin intrebarile lui intimidante.

La finalul 2015, o statistica releva faptul ca mai mult de doua treimi din romani au facut cumparaturi in online. Doi ani mai tarziu, mai exact in septembrie 2017, aceeasi statistica arata faptul ca 41% din romani se simt mai confortabil sa cumpere prin intermediul mouse-ului decat sa-si dedice timpului deplasarii pentru diverse achizitii.

Produsele pe care romanii le-au cumparat cel mai mult de pe site-urile de profil sunt urmatoarele:
a. tablete si smartphone-uri – rezultat rational avand in vedere ca majoritatea romanilor au unul dau doua astfel de gadgeturi;
b. haine si accesorii – adesea doamnele si domnisoarele sunt cele care comanda astfel de produse, fie pentur ea, fie pentru persoanele de langa ei.
c. scule, obiecte tehnice, electrocasnice – nu e de mirarea in contextul in care in romania se construieste tot mai intens.
d. carti, filme, muzica – cele mai cumparat obiecte la aceasta categorie sunt cd-urile originale si cartile scoase de diverse somitati.
e. calatorii si rezervari – atat pentru Romania cat si pentru destinatiile din celelalte regiuni, romanii cumpara astfel de pachete intr-un numar din ce in ce mai mare.
Situate pe locul trei, obiectele tehnice sunt intr-o continua lupta cu pozitia 2, hainele si accesoriile.

TehnicBazar indica faptul ca persoanele care cumpara de pe site-ul lor au diverse motive sa faca cumparaturi in online. 59% din clientii care apeleaza la aceste produse spun ca unul din motivele pentru care aleg sa faca astfel de cumparaturi este relevat de faptul ca pretul este mult mai mic decat cel de raft, adesea este mai mic pretul chiar si cu pretul curierului inclus.

Leave a Reply