Cu ce se ocupa dezvoltarea personala

Dezvoltarea personala este foarte importanta si oricine stie asta. prin dezvoltare personala, fiecare dintre noi suntem intr-un process continuu prin care ne schimbam in bine in fiecare zi daca depunem si eforturi pe masura dorintelor noastre de reusita.

Pentru ca nu ne-am nascut invatati va trebui sa invatam sa ne cunoastem pen oi insine, sa descoperim ce abilitati avem pentru ca viata personala si cea profesionala sa fie implinite in egala masura. De aceea, important este ca fiecare dintre noi sa stie ce isi doreste de la viata si ce nevoi are sau visuri.

Pe parcursul vietii dobandim cunostinte din toarte domeniile, acceptam sfaturi de la parinti sau cunoscuti pentru a deveni adulti competenti si fericiti. Cu toate acestea, in viata exista momente cand ne gandim ca ne lipseste ceva, ca parca nu suntem atat de fericiti precum ne dorim.

Si atunci incepem calatoria spre cunoasterea eu-lui: ne stabilim obiectivele si ne indreptam spre a le atinge. Orice vis merita implinit mai ales daca stiti ca acesta va va face fericirii. Dezvoltarea personala are un rol foarte bine determinant in ceea ce suntem noi si ne dorim sa ajungem.

Sunt foarte multe modalitati prin care ne putem imbunatati calitatea vietii, iar important este sa ne cunoastem limitele si ceea ce ne dorim. Dezvoltarea personala ne ofera o directive clara prin stabilirea obiectivelor, ne determina sa facem cele mai bune alegeri si ne invata sa traim inteligent, adica sa ne gestionam emotiile si sa comunicam eficient.

Avem nevoie sa iesim din zona de confort si sa incetam sa ne amagim ca este suficient ceea ce am invatat pana acum. Lumea este intr-o permanenta schimbare, iar rezolvarea este sa tinem pasul cu ea. Datorita dezvoltarii personale acumulam cunostinte noi si ne largim propria harta mentala, iar in felul acesta vom fi mai pregatiti sa facem fata noilor situatii care vor aparea.

La ce sa fim atenti

In felul acesta, vom invata sa fim mult mai atenti cu interiorul nostru sis a constientizam convingerile care ne limiteaza pentru a putea comunica mai usor si mai eficient. Cu alte cuvinte, vom descoperi ca putem trai si altfel, iar timpul de calitate este cel mai important. Conteaza foarte mult oamenii cu care venim in contact pentru ca acestia ne ajuta sa ne cunoastem pe noi insine.

Dezvoltarea personala este benefica deoarece ne activeaza potentialul interior astfel incat sa atingem succesul pe care ni-l dorim. Autocunoasterea presupune cunoasterea aptitudinilor, dar si atingerea acestora la un nivel superior. Obtinerea performantelor depinde de motivatie, invatare, exersare si de multi alti factori.

Procesul autocunoasterii este unul de durata, insa rezultatele vor fi surprinzatoare, asa ca nu trebuie sa renuntati chiar daca vi se pare ca ati ramas in acelasi loc. De fapt, invatam din orice experienta.

Leave a Reply