Ce-ti trebuie pentru o cariera in IT

Multi oameni vor sa stie de ce au este nevoie pentru a fi un bun programator it. Nu exista insa un raspuns simplu si direct, dar exista unele trasaturi utile pe care le poate avea sau pe care le poate dezvolta cineva care isi doreste un job in IT. Recomandam frecventarea unor cursuri programare java pentru un job sigur.

Am nevoie sa stiu matematica?

In primul rand, trebuie sa eliminam din start un mit: unii oameni cred ca abilitatile matematice sunt importante, dar am vazut mari matematicieni care sunt programatori mediocri si o multime de programatori IT grozavi, care cu siguranta nu sunt matematicieni si, probabil, nici nu s-ar fi asteptat sa fie vreodata.

Programarea pe calculator este mai mult sarcina unui designer. Pentru a fi un bun programator IT, a avea un ochi bun pentru stil si design este extrem de util. Nu ma refer la tipul de stil care guverneaza cuvintele ca si bucati de sintaxa.

De exemplu, in C exista mai multe locuri unde poti pune acolade pentru a inconjura blocuri de cod, insa sunt puncte de mica importanta si atata timp cat sunteti consecventi, aceasta trasatura va veni in cele din urma in mod natural.

Ceea ce vreau sa spun prin stil este ca trebuie sa ai un sentiment bun pentru a discrimina intre bine si rau atunci cand atacati o problema.

Importanta designului

Cand te asezi prima data pentru a scrie un program, probabil, nu stii exact ce trebuie sa faci sau cum sa faci. Daca esti disciplinat cu privire la aceasta, iti vei lua ceva timp pentru a planifica lucrurile pe hartie si iti vei da seama mai mult sau mai putin de ceea ce va doriti ca programul sa faca.

Asta e grozav, dar nu va substitui efectiv folosirea programului si vei observa ca ar fi fantastic sa adaugi cate o facilitate pe ici pe colo.

Secretul este ca adaugarea de caracteristici poate fi foarte grea. Acest lucru pare surprinzator pentru cineva care nu este programator IT dinainte. Tot ce trebuie sa faceti este sa imprimati bucata de date scrisa.

Problema este ca, in interiorul programului, arhitectura nu ar putea sa fie conceputa pentru a sprijini acest tip de informatii. De exemplu, sa presupunem ca ai vrut sa muti un buton dintr-un loc in altul pe o interfata grafica simpla. In cazul in care programul a fost bine conceput, acest lucru nu ar trebui sa fie o problema prea mare.

Totusi, in cazul in care nu puteti lua considerare aceasta posibilitate, pozitia butonului este guvernata de locatia in pixeli. Toate locatiile butoanelor sunt codificate in program pentru a permite sa decideti care buton corespunde unui anumit click de mouse.

In mod evident, vei dori o cale de a avea acces la niste notiuni prin care sa schimbati pozitia butonului si a-l schimba fara a fi atat de greu.

Leave a Reply