Avantajele rotilor pivotante pentru afacerea ta

Sistemul de transport pe role este unul dintre cele mai ieftine si mai la indemana pe care le avem astazi la dispozitie. In afara marilor centre comerciale, care apeleaza de cele mai multe ori la transport mecanizat al marfii, in cazul unor magazine de mai micii dimensiuni sau chiar ateliere de lucru, unde avem de a face cu transportul materialelor dintr-o parte in alta, un carucior sau un funicular pe roti pivotante este mai mult decat potrivit.

Acestea au avantajul ca sunt rezistente, suporta sarcini mari si, inainte de toate sunt silentioase. Ganditi-va numai ce ar insemna ca intr-un magazin de mii de metri patrati sa avem niste carucioare de marfa ori de cumparaturi care sa scartaie sau care sa zgarie podelele din cauza frecarii cauzate de greutate.

Din acest motiv, aparitia rotilor pivotante a reprezentat un plus in domeniu, ajutand afacerile sa castige viteza, eficienta si silentiozitate in transportul si depozitarea marfii.

Roti pentru cosuri de cumparaturi

Cu siguranta ca locul in care fiecare dintre noi am vazut roti pivotante il reprezinta supermarketurile. Clasicele cosuri de cumparaturi sunt dotate cu astfel de roti pivotante, capabile sa se roteasca usor in orice directie. Mai mult, unele dintre acestea sunt prevazute cu sisteme de franare, astfel incat, daca avem o sarcina mai mare incarcata pe acestea, sa nu scapam carutul cu marfa de sub control accidentand persoane sau distrugand marfuri de valoare din jur.

Daca ne uitam mai cu atentie, vom observa ca aceste roti au invelis din cauciuc, pentru amortizarea socurilor. De asemenea, vom observa ca, desi par banale, rotile pivotante reprezinte de fapt niste mini-masinarii complexe, in care avem o furca din otel, construita de obicei din tabla groasa, rezistenta. De asemenea, capatul pivotant este porevazut cu un sistem de bile, pentru o rotire usoara, iar capacele sunt intarite, nituite si cu protectie pentru depunerile de praf si sisteme de gresare integrate.

Roti pivotante pentru carucioare de marfa

Un alt domeniu in care putem intalni rotile pivotante este cel al transportului de marfa. Daca in cazul cumparaturilor putem spune ca nu avem nevoie de o rezistenta atat de mare, in cazul transportului si manipularii marfurilor intr-un magazin sau un depozit lucrurile stau cu totul diferit.

Dimensiunile mari ale cutiilor de marfa, greutatea acestora si, mai ales, uzura accentuata la care sunt supuse necesita o constructie aparte si inovatie tehnologica. Dupa cum spuneam, sistemele de roti pivotante sunt ele insele adevarate masinarii, compuse din sisteme proprii de gresare, pentru protectie antirugina si impotriva depunerilor de praf.

De asemenea, carucioarele cu roti pivotante sunt extrem de silentioase, iar sarcina suportata in astfel de cazuri porneste de la 400 de kg. Va inchipuiti ca acestea vor sucomba in fata greutatilor mari? Luati in calcul faptul ca acestea au capacitatea de a se misca usor in orice directie, fiind capabile sa treaca inclusiv peste mici obstacole, cum ar fi praguri sau delimitatoare ale standurilor din marile magazine.

Leave a Reply