Cum se alege blenderul ideal – criterii de selectie

Cu ajutorul unui blender se pot crea o multitudine de minunatii in bucatarie. De cele mai multe ori, achizitionarea unui asemenea produs se dovedeste o alegere extrem de inspirata, pentru ca usureaza multe dintre operatiunile care se fac in bucatarie si poate deschide calea spre crearea unor noi tipuri de mancaruri, sanatoase si gustoase.

Totusi ce trebuie facut pentru a fi siguri ca alegerea unui asemenea blender este cea mai buna cu putinta?

Marca de blender aleasa

In acest caz, am putea sa recomandam fara absolut niciun fel de ezitare tot ce intra in categoria blendere Philips. Se dovedesc adevarate ajutoare in bucatarie, cu functii din cele mai felurite.

Pe Demax.ro se afla la reducere o mare parte dintre aceste blendere Philips, pentru care se oferă și o garanție destul de mare, de 24 de luni.

Tipul de blender preferat

Exista doua mari tipuri de blendere in acest caz, vertical si de blat, denumit si traditional, care spre deosebire de cel vertical este fix. Daca stii ca ai de gatit mai multa mancare, iar ideea de a utiliza numai recipientul fix nu te tenteaza mai deloc, cel vertical este cele ideal.

In schimb, daca doresti ca blenderul sa aiba si alte functii suplimentare, varianta traditionala se dovedeste cea mai eficienta in acest sens.

Cat de puternic doresti sa fie

Cu cat puterea acestuia este mai mare, cu atat poti sa il utilizezi in mai multe operatiuni, dificile pentru cele mai multe modele de blendere. Daca puterea sa este mai mare, poate chiar sa toace, sa sparga gheata, dar si sa rasneasca. In general, puterea blenderelor care se gasesc pe piata variaza intre 200 si 1500 W. Un blender cu puterea de 1000 W poate sa fie cea mai buna alegere in acest sens, care sa asigure performante in bucatarie.

Functiile blenderului

Cu cat are mai multe functii, cu atat este mai performant. In functie de nevoi, chiar daca nu este dintre cele mai specializate, un blender cu cateva functii minime se poate dovedi o alegere foarte buna.

Calitatea materialului dicteaza usurinta in utilizare a acestuia

E indicat sa se aleaga un material rezistent la zgarieturi, termorezistent, care sa se curete cu mare usurinta. Sticla este cel mai recomandat material in acest sens, avand si avantajul de a nu schimba calitatea produselor care se gasesc in interior. Ramane de departe cea mai buna alegere, pentru mentinerea sanatatii tuturor membrilor familiei.

Volumul oferit de recipient

Cu cat capacitatea recipientului este mai mare, blenderul se dovedeste mai util pe termen lung, pentru ca poate fi utilizat in mai multe scopuri, nu doar pentru prepararea unui bauturi care eventual sa incapa intr-un singur pahar ceva mai mare, de aproximativ 0.4 l. Pentru diversele retete, precum piureurile si supele crema de tot felul, este nevoie sa se foloseasca blendere care sa aiba o capacitate ceva mai mare. Va insemna mai putin efort, dar si mai putin stres in ce priveste pregatirea acestora.

Siguranta, inainte de toate

Cu toate ca ai impresia ca stii cum se utilizeaza in conditii de deplina siguranta un blender, este bine sa previi din timp anumite accidente nedorite, care pot sa te afecteze in vreun fel. E nevoie de doar cateva secunde de neatentie pentru ca un eveniment de acest fel sa se intample. Oprirea automata, suport gandit in asa fel incat sa nu alunece, dar si pornirea in deplina siguranta, in cazul in care toate componentele sunt fixate in mod corespunzator, sunt cateva criterii care dicteaza siguranta utilizarii.

Cu putin noroc, dar si cu gasirea ofertelor cele mai bune in acest sens, achizitionarea blenderului de cea mai buna calitate se va face fara niciun fel de problema.

Leave a Reply