Criterii de alegere pentru mulgatoarele de vaci, destinate fermelor mari

In prezent, mulgatoarele de vaci incep sa devina tot mai apreciate pana si in randul fermierilor mici. In cazul fermelor cu multe capete de bovine, achizitionarea unor mulgatoare de vaci performante este esentiala, pentru ca asigura randamentul necesar si mentine igiena la cele mai inalte standarde.

Practic, o ferma moderna, aliniata la standardele moderne trebuie sa fie dotata cu mulgatoare vaci. Un alt avantaj adus de acestea este dat de mentinerea calitatii laptelui, un obiectiv mereu avut in vedere de fermierii care se respecta. Pentru acestia, este esentiala respectarea celor mai inalte standarde, pentru a-si multumi procesatorii.

Inainte de a-si achizitiona cateva astfel de aparaturi, fiecare fermier trebuie sa aiba in vedere anumite aspecte de urmat. Numai in asa fel va fi sigur ca achizitia va trece testul timpului, iar peste ani nu va ramane in urma cu evolutiile tehnologice.

Tipul de mulgatoare dorit

In functie de numarul de vaci care se afla intr-o ferma, se pot alege diverse tipuri de mulgatoare, care sa eficientizeze intreg procesul din cadrul unei ferme. Astfel, se poate alege din doua tipuri de mulgatoare, cu un singur post sau cu doua, in functie de necesitati. Pe Super Farm Land, destinat specialistilor in zootehnie se pot gasi multe astfel de modele de mulgatoare vaci. Cel cu doua posturi este cel mai indicat in acest caz, datorita eficientei sale crescute. Se pot mulge doua vaci in acelasi timp, iar laptele este depozitat intr-un bidon comun.

Puterea motorului, un indice al calitatii

Motoarele electrice sunt cele mai indicate in acest caz. In ceea ce priveste puterea motorului, se recomanda valori intre 220-230 V. Aceasta este considerata a fi valoarea optima, care nu provoaca un disconfort la utilizare pentru animal.

Si pentru ca vine vorba despre disconfort, este cazul sa se tina cont si de pompa de vacuum cu care vine echipata mulgatoarea pentru vaci. Presiunea trebuie sa fie destul de potrivita astfel incat vacile sa nu simta niciun fel de disconfort in zona ugerului.

Bidonul pentru colectarea laptelui

Unii au nevoie ca acesta sa aiba o capacitate mare de depozitare, iar pentru altii este indiferent. In general, cu cat numarul de vaci este mai mare, cu atat este nevoie de o capacitate cat mai crescuta. Acestea pot fi din aluminiu sau inox, cele mai bune materiale gandite in acest sens.

Bidoanele au capacitatea medie de 30-40 de litri.

Usurinta cu care se poate manipula mulgatoarul de vaci

Este foarte important sa se gaseasca o astfel de aparatura care sa poata fi transportata cu usurinta, fara a necesita un plus de efort fizic. De aceea, ar fi indicat sa se caute modele care sa aiba incorporate roti, oricat de mici ar fi acestea.

Dupa gasirea unor mulgatoare de vaci care sa se ridice la nivelul asteptarilor din punct de vedere al performantei, dar si al fiabilitatii oferite, se recomanda sa se aiba grija de mentinerea igienei si de curatarea acestora in mod regulat. Numai in acest fel, o asemenea investitie se va dovedi cu adevarat rentabila pe termen lung si va mentine calitatea laptelui proaspat de vaca.

Leave a Reply