Ai putea sa reconditionezi turbina?

Turbosuflanta este componenta unui motor, foarte solicitata, pentru ca tocmai aceasta ofera si acel plus de putere intregului sistem. Ajunge la un moment dat sa cedeze, iar primele semne ale acestui fapt se refera la pierderea de ulei, la fumul negru pe care masina il emana sau faptul ca nu mai trage asa cum trebuie. Ce ai de facut? Poti foarte bine sa o reconditionezi.

Ca o alternativa la ideea de a cumpara o alta turbina si a o inlocui este serviciul de reconditionari turbine. Este o metoda mai economica desigur, de unde si interesul crescut pentru aceasta solutie. Dar pentru asta trebuie sa te asiguri ca vei gasi si profesionistii care iti pot asigura reparatia corespunzatoare. Trebuie stiut faptul ca reconditionarea unei turbine inseamna inlocuirea acelor piese stricate.

Cum se va desfasura reparatia turbinei

Ajungand la service, ar trebui sa urmaresti pasii specifici pentru reconditionarea turbinei. Acestia se vor referi la:

  • Demontarea echipamentului turbo, pentru ca mai apoi sa fie curatat. Se vor curata de asemenea si celelalte elemente componente.
  • Inlocuirea pieselor defecte.
  • Echilibrarea pieselor instalate.
  • Testarea turbinei.
  • Montarea intregului echipament si o verificare a sistemului auxiliar functionarii turbosuflantei.

Extra sfat: alege mereu un service autorizat. Nu te lasa pacalit de ideea ca ceva mai ieftin este mai convenabil pentru tine. De fapt ce va fi ieftin pe moment se va dovedi a fi mai scump ulterior, cand va trebui sa reiei investitia.

Spre exemplu, ti se poate propune de catre unii ideea de a schimba turbina cu una de mana a doua. Este mai ieftina si – spun ei – pare sa fie o idee mai buna decat sa reconditionezi ce ai. Insa ce nu iti spune nimeni este ca o piesa de mana a doua poate fi cu mult mai uzata decat pare. Deci nu stii ce montezi si ce garantii ai ca va fi bine si va rezista. Mai mult decat atat, daca aceasta piesa second hand cedeaza, costurile ulterioare s-ar putea sa fi si mai mari: pierzi ulei, tractare la service, riscul de a afecta si alte componente din motor etc.

Turbo9

O recomandare pentru cei care au nevoie de astfel de servicii si mai cu seama de profesionisti care sa ofere serviciile de reconditionari turbine de inalta clasa, Turbo9 este un raspuns potrivit. De mentionat ca experienta acestei echipe, de peste 10 ani in domeniu, este o asigurare in plus ca serviciile oferite vor fi si cele potrivite si multumitoare.

Asa cum se gaseste explicat si in cadrul paginii lor, turbo9.ro, turbosuflantele reconditionate de ei ajung sa ofere acelasi randament ca si cele noi. Calitatea serviciilor se observa in timp, ceea ce justifica si numarul mare de clienti multumiti.

Acesta este un service autorizat, deci ai din start garantia faptului ca se lucreaza profi. De asemenea, ti se pune in vedere si lista de preturi, corespunzatoare turbinei de la diverse tipuri de masini. Astfel, stii de la bun inceput la ce sume sa te astepti.

Din grija pentru masina ta, vei cauta profesionisti care sa repare ce este nevoie si nu amatori.

Leave a Reply