Care este cea mai bună țiglă metalică pentru acoperișuri?

Țigla metalică rămâne, în continuare, cel mai popular material folosit la ora actuală pentru acoperișuri, oferind o bună rezistență în timp și un aspect estetic plăcut, la un raport calitate-preț destul de avantajos. Însă atunci când vine vorba despre construirea unei case, cu toții ne dorim să avem garantate cât mai multe beneficii și să ne putem baza pe produse de o calitate superioară, care să ne asigure durabilitate și siguranță pentru cât mai mult timp. Așadar, s-ar putea ca la un moment dat să ne întrebăm care este cea mai bună țiglă metalică pe care o putem alege pentru acoperișul casei noastre.

Răspunsul? Specialiștii recomandă țigla metalică dublu modulară cu prinderi ascunse – un produs premium care oferă cea mai variată paletă de avantaje și beneficii pentru acoperișuri rezistente. Acest tip de țiglă este produs chiar aici, în România, de către Roof Art – unul dintre cei mai mari producători de țiglă metalică, sisteme pluviale și accesorii de tinichigerie specifice sistemelor de învelitori pentru construcții.

Ce presupun aceste prinderi ascunse ale țiglei metalice și ce beneficii oferă?

Prinderile ascunse ale acestui tip de țiglă oferă atât avantaje estetice, cât și un plus de siguranță în ceea ce privește durabilitatea și calitatea acoperișului. Iar asta deoarece acest sistem de îmbinări elimină garantat toate posibilele infiltrări de apă prin găurile de la șuruburi.

În plus, sistemul dublu modular este compus din panouri formate din două module ceea ce oferă marele avantaj de a evita riscurile lucrului cu foi mari de tablă și, mai mult decât atât, asigură posibilitatea de a demonta și înlocui orice panou de țiglă, chiar și din mijlocul acoperișului.

De asemenea, acest tip de țiglă metalică oferă beneficii și din punct de vedere al transportului, pentru că produsul nu necesită mașini de dimensiuni mari sau mai multe ture de transport, întrucât 180 mp de astfel de țiglă pot fi amplasați pe un singur europalet cu dimensiunea de 1200×800 mm și încărcați într-o singură mașină.

Ce alte avantaje oferă țigla metalică dublu modulară?

 • Face parte dintr-un sistem complet de acoperișuri, toate accesoriile acestuia putând fi cumpărate de la un singur producător, ceea ce înseamnă că vor avea aceeași clasă de calitate și vor fi confecționate din aceeași materie primă.
 • Conține material ignifug care își păstrează calitățile și aspectul la temperaturi de până la 100°C.
 • Tabla din care este confecționată această țiglă metalică prezintă o rezistență deosebită la zgârieturi, datorită particulelor acrilice dure.
 • Acoperișul metalic realizat din acest tip de țiglă este rezistent la razele ultraviolete ale soarelui și își menține culorile vii pentru o perioadă îndelungată de timp.
 • Țigla metalică dublu modulară este, de altfel, un produs ecologic, care nu poluează mediul.
 • Tabla din care aceasta este confecționată deține proprietăți anti-alunecare pentru siguranță în manevrare.

Din ce este concepută țigla metalică dublu modulară?

Rezistența acestui tip de țiglă metalică este conferită de cele 8 straturi din care produsul este conceput:

 • o foaie de oțel;
 • două straturi de zinc;
 • două straturi de pasivizare;
 • un strat de grund la exterior;
 • un strat de vopsea la exterior;
 • un strat de protecție la interior.

Leave a Reply