Top surse de energie ale viitorului despre care nici n-ai banuit ca exista

Oamenii nu obosesc sa caute surse noi si, totodata surse de energie ieftina. O serie intreaga de surse foarte neasteptate si, uneori ciudate, a fost deja gasita.

Energie din alge. Cunoasteti deja ca algele pot fi surse de energie. Algele oceanice contin o cantitate suficienta de zaharuri si amidon. Dar pentru a obtine energie au nevoie ce ceva mai mult, ceea ce inseamna ca algele necesita a fi modificate. Pentru a obtine biocombustibil prin fotosinteza, este necesar sa se integreze “lanturile genetice” in alge si bacterii. Oamenii de stiinta explica faptul ca vor sa schimbe sistemul de absorbtie a luminii de catre microorganisme. In opinia lor, aceasta va creste eficienta productiei de biocombustibili.

Tutun pentru biocombustibili. Din frunzele de tutun se pot face nu numai tigari. Tutunul modificat genetic este perfect potrivit pentru biocombustibili. Ingineri au stabilit ca ar putea modifica o anumita gena in tutun pentru a creste continutul de amidon cu pana la 700%. In productia de biocombustibil, aceasta va creste randamentul zaharurilor cu 500%. Apropo, aceasta metoda de modificare poate fi folosita in cultivarea altor culturi, de exemplu, sfecla. Continutul de zahar va creste considerabil.

Baterii de zahar. Generarea energiei electrice prin impartirea zaharului este una dintre cele mai noi metode. Combustibilul utilizat este glucoza. Aceasta functioneaza datorita procesului de descompunere a microorganismelor si serveste de cateva ori mai mult decat o baterie conventionala de litiu. Recent a fost construit un prototip al unei celule de combustie enzimatica care simuleaza comportamentul sistemelor biologice care transforma glucoza in energie.

Bateriile de zahar pot fi utilizate in diverse domenii: de la electronica la fortele armate. In plus, acestea sunt accesibile si reutilizabile, sunt, de asemenea, biodegradabile si, prin urmare, nu vor exista probleme cu eliminarea acestora.

Sursele de energie care vor urma, va vor lasa gura casca!

Energia din sistemul de canalizare. Uimirea nu are limite, mai ales cand intelegi ca obtinerea energiei este posibila chiar si din… fecale. Si de ce un astfel de “bun” sa se piarda?

Exista mai multe metode pentru crearea de biocombustibil din canalizare. Cea mai obisnuita este gazificarea. Deseurile sunt mai intai uscate si apoi, cand sunt incalzite, se elibereaza gaz, care, la randul sau, este ars. Iata si energia! O alta metoda a fost dezvoltata de oamenii de stiinta sud-coreeni. Ei au creat un proces in care lipidele din interiorul deseurilor sunt incalzite impreuna cu metanol si dioxid de carbon. Astfel, 98% din lipide pot fi transformate in biocombustibil.

Energia din … urina. Da, da, chiar si din urina, se dovedeste ca puteti extrage si energie. Microorganismele din urina se dezvolta extrem de rapid. Acestea sunt, dupa cum ati inteles deja,  mediul necesar care este folosit pentru emiterea energiei.

Oamenii de stiinta sunt ocupati cu dezvoltarea celulelor de combustibil in care microbii insisi vor transforma urina in energie. Indiferent daca aceasta metoda va fi dezvoltata sau nu, utilitatea nu este inca clara. Ca si versiunea precedenta.

Toate aceste surse sunt foarte neasteptate. Dar cu siguranta, acestea nu reprezinta limita ingeniozitatii omenesti.

Leave a Reply