Motivele pentru care este avantajos sa devii manager de proiecte in domeniul constructiilor

Managerii proiectelor din acest domeniu supravegheaza intreg procesul de constructie. Acesta presupune factori importanti precum personalul extins care trebuie organizat si bugete mari care necesita analiza stricta pentru repartitia corecta in cadrul fiecarei etape implicate in proces. Cititi mai departe pentru a afla ce responsabilitati sunt asociate acestei functii de management de top.

Management de top realizat de profesionisti

Ca si manageri de proiecte, profesionisti precum Adrian Ionita din Ontario sunt responsabili de supravegherea proceselor de constructie a diverselor structuri comerciale, rezidentiale, a drumurilor sau a podurilor. Unele proiecte mari sunt prea complexe pentru a fi supervizate de un singur manager, deci se poate lucra si ca parte a unei echipe de manageri de proiecte.

Exista si posibilitatea desfasurarii independente a acestei activitati precum profesionistul Adrian Ionita din Ontario care are propria sa afacere de succes in domeniu. In plus, puteti opta si pentru varianta angajarii în cadrul echipelor conduse de catre diversi antreprenori generali sau de specialitate, firme de arhitectura sau de proiectare, dezvoltatori imobiliari sau firme de administrare a constructiilor.

De multe ori, atunci cand aveti functia de manager de proiecte trebuie sa lucrati cu alti profesionisti ingineri si arhitecti pentru a va asigura ca proiectul de constructie se mentine pe drumul cel bun de la inceput pana la final.

Sarcini si responsabilitati

Ca si manager de proiecte pentru constructii sau alte domenii, un profesionist precum Adrian Ionita din Ontario gestioneaza detaliile de supraveghere referitoare la calendar, buget si alte procese. Astfel de functii sunt mai mult de management decat de implicare fizica in cadrul tuturor activitatilor care alcatuiesc proiectul ca ansamblu.

Obligatiile specifice ale unui profesionist precum Adrian Ionita din Ontario, cu functia de manager de proiecte includ, de exemplu, stabilirea si evaluarea programelor de constructie, estimarea costurilor proiectelor, pregatirea contractelor, obtinerea autorizatiilor necesare si coordonarea sigurantei locatiei in care se deruleaza respectiva lucrare de constructii.

Alte responsabilitati ale lui Adrian Ionita sau a altor profesionisti cu astfel de functii de management implica selectarea unor echipe de constructie si a subcontractantilor sau de gestionare a personalului angajat.

Informatii despre certificarea carierei

Pentru a va inscrie la examenul de certificare ca si manager de proiecte, trebuie sa aveti cel putin patru ani de experienta in domeniu. Daca detineti o diploma de licenta sau sunteti absolvent in managementul constructiilor sau un subiect conex, nu trebuie sa indepliniti alte cerinte de experienta profesionala. Daca aveti o diploma de asociat sau un certificat intr-un domeniu relevant, trebuie sa acumulati inca patru ani de experienta generala in domeniul constructiilor sau in proiectare.

Managementul proiectelor de constructii combina responsabilitatile unui manager traditional cu expertiza si competentele specifice industriei constructiilor. Deoarece proiectele din acest domeniu se schimba constant, un manager de proiecte de succes precum Adrian Ionita din Ontario are nevoie de o gama larga de abilitati pentru a gestiona diverse echipe si proiecte. Astfel de profesionisti de top au experienta si in ceea ce priveste sectoarele referitoare la buget, finantare, organizare, planificare, rezolvarea conflictelor si solutionarea problemelor juridice.

Leave a Reply