Broderia da unicitate confectiilor textile

Masinile de brodat pot fi usor de manevrat chiar de catre incepatori, dand confectiilor un aspect frumos, unic, precum si acea senzatie de produs finisat si atent ingrijit. Daca doriti sa faceti o afacere din asta, puteti repeta acelasi design pe mai multe produse, ori de cate ori este nevoie, dat fiind ca ele se potrivesc perfect si ele ies la fel, de fiecare data. In ciuda usurintei acestor operatiuni, aveti nevoie sa stiti cum se folseste, mai intai masina de brodat.

In primul rand, invata comenzile. Desi nu toate masinile de brodat sunt la fel, pe multe dintre acestea, unele comenzi sunt similare. De preferat ar fi sa va orientati insa catre masini de brodat industriale computerizate. Acestea sunt varianta mai scumpa, dar utilizarea lor este mai simpla, in sensul ca introduceti modelul pe calculator, iar acesta poate fi reprodus la nesfarsit pe produsele dorite.

Cat priveste restul comenzilor pe o masina de brodat si de cusut, cele mai uzuale sunt urmatoarele:
Campul de cusut, adica zona bine definita in care masina ta va efectua operatiunea de coasere.
Butonul de rotire, va permite sa intoarceti aparatul la cate grade doriti, fara sa afecteze designul produsului la care lucrati in acel moment.

De asemenea, puteti utiliza imaginea in oglinda, pentru a efectua broderii pe ambele fete. Acest lucru este util mai ales in cazul inscriptiilor care trebuie sa se vada pe ambele fete ale unei tesaturi.
Utlizati pozitionarea pe pozitii predefinite in jurul perimetrului desenului sau modelului ales.
Operatiunea de contur permite utilizatorului sa inceapa cu o cusatura in urul marginilor modelului.

Mai trebuie spus ca multe dintre masinile moderne de brodat folosesc aceleasi materiale ca la broderia de mana. In cazul masinilor insa, veti avea nevoie de cateva consumabile in plus, in functie de tipul de material ales si designul utilizat.

Pentru broderie, avem nevoie de material brut, care nu au nici un fel de imprimeu sau broderie pe ele si care sunt gata sa fie supuse acestor operatiuni. Puteti obtine astfel de materiale intr-o varietate larga de stofe si materiale. Iar pentru a testa broderia pentru prima oara, pur si simplu, folositi articolele de acest gen pentru a exersa, fara sa va fie frica de greseli.

Pentru masina de brodat, avem nevoie si de stabilizatori, care sunt de fapt dosuri de tesatura utilizate pentru a pastra materialul stabil in timpul operatiunilor de cusut sau brodat. Din aceasta categorie, putem mentiona operatiunile de taiere a excesului din jurul perimetrului brodat. De asemenea, o alta operatiune presupune taierea atelor in jurul desenului.

Sunt stabilizatori care pot fi bagati in apa dupa finalizarea operatiunii. Acestia se dezintegreaza, ramanand doar broderia curata pe tesatura. Nu in ultimul rand, avem stablizatorul de tip adeziv, care adera direct la materialul de lucru, pentru un control mai eficient.

Leave a Reply