Cât de eficientă este o centrală pe cărbuni?

Cei mai mulți dintre noi, când auzim de cărbuni probabil ne gândim doar la grătarul de duminică cu familia și prietenii, sau la ochii și nasturii omului de zăpadă din copilărie.  Ei bine, mai ales pentru cei care se gândesc serios să se pregătească, dacă nu au făcut-o deja, pentru zilele grele de iarnă, sau sunt mai friguroși de felul lor, ar trebui să știe că există unele cazane pe cărbuni, iar Stropuva ne oferă 3 modele de astfel de cazane pe cărbuni, de unde noi să putem alege ceea ce ne trebuie pentru locuința noastră pentru a ne bucura de siguranța și căldura din sânul familiei, căci nicăieri nu e ca acasă, mai ales de sărbători.

Dar ce sunt mai exact cărbunii?

Cărbunele este o rocă  care se formează prin eroziune și prin depunerea aluviunilor aduse de apele curgătoare. Cărbunele este o sursă valoroasă de energie deoarece el arde și degajă căldură. El a fost primul combustibil folosit pe perioada revoluției industriale și în prezent este folosit pentru a genera electricitate, dar și pentru generare de căldură.

Cum am aflat de cazanele pe cărbuni Stropuva?

Vecinul meu și-a achiziționat o centrală pe cărbune de la Stropuva, și nu a ezitat să îmi ofere sfaturi când m-am decis că este timpul să îmi cumpăr și eu o centrală de calitate și de eficiență pentru locuința mea, fiind sătulă de problemele pe care le aveam cu vechiul sistem de încălzire. Așa că, discutând cu acest vecin am aflat cât de mulțumit este acesta de centrala  Stropuva S40U și cu ce multitudine de avantaje vine însoțită aceasta.

Centrala poate încălzi o suprafață de până la 400mp fără probleme, având un cazan de 40 kw, iar o încărcătură cu cărbuni are un timp de ardere de până la 5 zile. Pe lângă cărbuni, centrala poate fi alimentată și cu  lemne, turbă și brichete de rumeguș, în cazul acestora, timpul de ardere fiind de până la 30 de ore.

Pe lângă gradul ridicat de autonomie termică și garanția pe care centrala o are, un alt mare avantaj este faptul că este foarte economică datorită arderii de tip lumânare unică în lume, simplă și eficientă prind randamentul ridicat de peste 90% de care dă dovadă, oferind întregii case căldura necesară pentru confortul familiei.

După sfaturile primite, am decis că trebuie neapărat să îmi cumpăr și eu o centrală pe cărbuni de la Stropuva, dar având o locuință ceva mai mică față de vecinul meu am căutat pe site și am găsit exact ceea ce îmi trebuia. Deși la început credeam că este mai ieftină o centrală pe lemne, am constatat că diferența de preț între centrala pe lemne și cea pe cărbuni este aproape insesizabilă, drept urmare, am cumpărat centrala  termică Stropuva S10U.

Pot spune că am rămas plăcut surprinsă de faptul că centrala chiar face tot ceea ce se spune că face, și deși este are capacitate mai mică, încălzește suprafețe de până la 100 mp.

Leave a Reply